Blatter nezavíta na ME 2016, bojí sa amerických úradov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 17:24 • 2 min
Blatter nezavíta na ME 2016, bojí sa amerických úradov

BRATISLAVA - Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter nezavíta osobne na ME 2016 do Francúzska (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

"Kým ma americké úrady budú prenasledovať, nevkročím do žiadnej inej krajiny," povedal Švajčiar pre magazín France Football.

Osemdesiatročný Blatter dostal vlani v decembri od etickej komisie FIFA zákaz pôsobenia vo futbale na osem rokov, odvolacia komisia mu skrátila dištanc na šesť rokov. Funkcionár chce dosiahnuť zrušenie suspendácie u Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne, ktorý v pondelok rozhodol v analogickom prípade Francúza Michela Platiniho o redukcii na štyri roky namiesto požadovaného anulovania.

Blatter v roku 2011 schválil netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov Platinimu. Etická komisia FIFA to klasifikovala ako konflikt záujmov a nelojálnosť. Švajčiara vo februári nahradil vo funkcii prvého muža FIFA Gianni Infantino. Platiniho právni zástupcovia začiatkom týždňa predznamenali, že ich klient po nepriaznivom verdikte CAS odstúpi z pozície prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies