Blatter nechce v kvalifikáciách play-off

NETKY.SK • 6 November 2013, 09:22 • 2 min
Blatter nechce v kvalifikáciách play-off

BERN - Prezidentovi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppovi Blatterovi sa nepáči súčasný systém kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa svetového futbalu by sa nemalo hrať play-off o účasť na šampionáte, ale na konci dlhodobej súťaže by tím mal vedieť, či postúpi alebo nie.

"Musíme nájsť riešenie, ktoré bude jasné a nebude obsahovať play-off," uviedol na webe FIFA Blatter. Už na budúci týždeň sú na programe prvé zápasy play-off v európskej kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie a dve medzikontinentálne baráže, o postup na MS sa týmto spôsobom hrá aj v Afrike. Blatter sa bude usilovať ponechať súčasný model svetového šampionátu s 32 účastníkmi. Chce však prerozdeliť niektoré miestenky na úkor Európy. Šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini navrhuje zvýšenie počtu účastníkov na štyridsať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies