Blatter: Médiá sa ma pokúsili "zabiť"

NETKY.SK • 19 Február 2016, 15:58 • 2 min
Blatter: Médiá sa ma pokúsili "zabiť"

ZÜRICH - Čoskoro bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter v rozhovore pre francúzsku televíziu BFM TV kritizoval správanie médií voči jeho osobe od vypuknutia rozsiahleho korupčného škandálu vo vnútri organizácie.

slovakia

left justify in out

Opäť sa bránil tvrdením, že nemal šancu zodpovedať za členov výkonného výboru. Priznal však nedôslednosť pri výbere ľudí do exekutívy. "Mrzí ma, že médiá sa ma od začiatku snažili ´zabiť´. Zavrhnutie prezidenta FIFA, aj keď som nemal dosah na konanie VV, lebo som nevolil jeho členov, je poľutovaniahodné. Chybou bolo, že sme nezabránili vstupu ľuďom, ktorí neprešli previerkou morálnej bezúhonnosti," citoval Blattera web The Guardian.

 

Sedemdesiatdeväťročný Švajčiar si povzdychol aj nad svojimi niekdajšími spojencami. Nazval ich dezertérmi: "Odchod, aký mi pripravujú, je veľmi, veľmi smutný. Zrazu sa ocitnete v situácii, keď sa nedokážete brániť a zostanete osamote bez priateľov. Dostanete sa do izolácie. Stál pri mne iba vynikajúci futbalista (tiež suspendovaný šéf Európskej futbalovej únie /UEFA/ Michel Platini, pozn.)."

 

Blatter, ktorý vo štvrtok odmietol verejne podporiť ktoréhokoľvek z piatich kandidátov na jeho nástupníctvo, sa vrátil i ku kontroverznému prideleniu usporiadateľských práv na majstrovstvá sveta 2022 Kataru. Zopakoval predchádzajúce stanovisko, že prehru Spojených štátov amerických spôsobil zásah Francúzska. "Svetové šampionáty sa neudeľujú na základe platieb, ale politických intervencií. Európska skupina pôvodne zhodnutá na USA zmenila názor pod vplyvom Francúzska. Ak by uspeli USA, vyhli by sme sa momentálnym okolnostiam," doplnil počas čakania na verdikt odvolacej komisie FIFA v súvislosti s jeho dištancom na osem rokov dosluhujúci líder svetového futbalu.

 

Americký novinár z magazínu Sports Illustrated Grant Wahl na twitteri pridal sarkastickú poznámku na margo hlasujúcich o novom prezidentovi FIFA: "Šialené je, že Blatter by zvíťazil, pokiaľ by kandidoval."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona