Blatter: Je vylúčené, aby sa v Rusku neodohral svetový šampionát 2018

NETKY.SK • 28 Október 2015, 12:45 • 2 min
Blatter: Je vylúčené, aby sa v Rusku neodohral svetový šampionát 2018

MOSKVA - Suspendovaný prezident FIFA Sepp Blatter v stredu uviedol, že Rusko nestratí právo hostiť majstrovstvá sveta v roku 2018. Informáciu priniesla ruská agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Je vylúčené, aby sa v Rusku neodohral svetový šampionát 2018," povedal Blatter v rozhovore pre ruskú agentúru.

 

Ten ďalej uviedol, že britskí komentátori, ktorí chceli Rusku odňať organizáciu majstrovstiev sveta 2018, boli "smoliari." Anglicko sa tiež uchádzalo o hosťovanie majstrovstiev, vyradili ho však v prvom kole volieb.

 

Sedemdesiatdeväťročný Švajčiar vedie medzinárodný futbal takmer dve dekády. Krátko po jeho piatom znovuzvolení zatkli švajčiarske úrady niekoľko funkcionárov FIFA pre obvinenia z korupcie.

 

"Bol som sklamaný, ako sa ku mne zachovala moja krajina," priznal Blatter. "Švajčiarske média sa ku mne správali agresívne, pretože pochádzam z malého kantónu Valais. Niektorí ľudia si myslia, že tí, čo prídu z hôr, sú nevychovaní."

 

Blatter zároveň uviedol, že pokiaľ by majstrovstvá sveta v roku 2022 organizovali USA, nemusel nastať žiaden škandál. Zároveň zdôraznil, že FIFA sa nedá zničiť. "FIFA nie je švajčiarska banka ani komerčná spoločnosť. Takže spolu so Švajčiarskom vytvorili útok proti FIFA a jej prezidentovi."

 

Blattera suspendovala na 90 dní etická komisia FIFA pre vyšetrovanie z korupcie. Dúfa však, že do mimoriadneho kongresu, kde sa bude voliť jeho nástupca, bude jeho zákaz vyriešený. "Ak je Boh so mnou, tak dúfam, že sa vrátim ako prezident FIFA a budem môcť riadiť kongres. To je môj sen," povedal Blatter.

 

Medzi siedmimi kandidátmi sa nachádza aj prezident UEFA Michel Platini. Blatter si však nemyslí, že by bol Platini na túto funkciu vhodný: "Najmenej 140 národných zväzov by nemohlo existovať bez FIFA. A títo ľudia chcú niekoho, kto má rovnakú myšlienku, že futbal nie len európska liga majstrov. Je pre mňa dôležité, aby niekto pokračoval s rozvojom futbalu. Osobne si myslím, že to spĺňa väčšina kandidátov okrem Platiniho."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona