Blatter hodil Ázii návnadu - viac miest na MS

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:39 • 2 min
Blatter hodil Ázii návnadu - viac miest na MS

KUALA LUMPUR - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter hodil rukavicu Ázii, keď krajiny tohto kontinentu vyzval, aby zabojovali o viac miest na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Apel zaznel pred plénom kongresu Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) v Kuala Lumpure, ktoré si vo štvrtok zvolilo nového prezidenta - šejka Salmana bin Ibrahima Al-Chalifu z Bahrajnu.

Švajčiar vychádzal vo svojom prejave najmä z ekonomických ukazovateľov. Na príjmoch FIFA sa Ázia podieľa 50 percentami, zatiaľ čo napríklad Európa prispieva menej ako dvadsiatimi. Práve na úkor starého kontinentu a Južnej Ameriky by mala Ázia posilniť svoju účasť na MS. "Je naším právom, povinnosťou a zodpovednosťou, aby sme o tejto záležitosti diskutovali. Musíme to spraviť," povedal Blatter v súvislosti s agendou blížiaceho sa kongresu FIFA na ostrove Maurícius (30. - 31. mája). 

AFC v súčasnosti disponuje štyrmi priamymi miestenkami na MS, ďalšiu si musí jej zástupca vybojovať v interkontinentálnej baráži. Európe patrí 13 miest z celkového počtu 32 účastníkov. 

Novozvolený prezident AFC Salman, pochopiteľne, túto iniciatívu kvituje. "Ázia si zaslúži viac. Šampionát 2014 v Brazílii je príliš skoro na nejaké zmeny, ale v budúcnosti musíme smelšie presadzovať záujmy našich krajín. V ostatných rokoch dosiahli veľký pokrok a mali by dostať viac priestoru na majstrovstvách sveta," myslí si Salman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona