Blatter diskutoval o pracovných podmienkach v Katare

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 12:34 • 2 min
Blatter diskutoval o pracovných podmienkach v Katare

DAUHA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter rokoval s katarským emirom o možnostiach zlepšenia podmienok robotníkov na stavbách štadiónov pre majstrovstvá sveta 2022.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou približne hodinovej schôdzky boli pripravované reformy v oblasti zákonníka práce.

V Katare podľa Medzinárodnej konfederácie odborových zväzov zahynulo od pridelenia usporiadateľských práv krajine na stavbách najmenej 1200 robotníkov. Pracovné sily zo zahraničia, najmä z južnej Ázie, tam vraj žijú v neľudských podmienkach. Britské médiá ich prirovnávajú k otrokom. FIFA za to čelí ostrej kritike. V apríli Blattera privítalo v Hongkongu počas jeho návštevy niekoľko demonštrantov. S transparentmi a plagátmi pokojne kritizovali pracovné podmienky zahraničných stavebných robotníkov v dejisku MS 2022. 

 

Výber Kataru za hostiteľa šampionátu vyvolal aj ďalšie otázky. Objavili sa podozrenia z korupcie počas kampane kandidáta a dodnes sa nevyriešil problém so správnym načasovaním turnaja, aby hráči a diváci netrpeli následkami extrémne vysokých teplôt v krajine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona