Blaszczykowski vyzýva k pokore, Podolski želá postup obom

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 15:57 • 2 min
Blaszczykowski vyzýva k pokore, Podolski želá postup obom

PARÍŽ - Program skupinovej fázy futbalových ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) prinesie vo štvrtok ďalšiu zaujímavú konfrontáciu.

slovakia

left justify in out

V rámci C-skupiny si na parížskom Stade de France zmerajú sily tradiční rivali Nemecko a Poľsko. Oba tímy na seba narazili aj v kvalifikácii, v úvodných stretnutiach na šampionáte navyše získali zhodne tri body. Nemci zdolali Ukrajincov (2:0), Poliaci uspeli proti Severným Írom (1:0).

 

Stredopoliar "bielo-červených" Jakub Blaszczykowski je pred duelom pozitívne naladený. "Myslím si, že Nemci majú z nášho tímu obavy. V eliminácii na ME sme ukázali, že s nami musia rátať. Každý zápas sa začína od stavu 0:0, zakaždým treba zo seba vydať to najlepšie," cituje Blaszczykowského portál sportowefakty.wp.pl. "Ťažko povedať, aký to bude duel. Musíme sa však pripraviť na náročný boj. Budeme musieť byť maximálne sústredení a počítať so všetkým. Tréner Nawalka určite nedopustí, aby sme si až príliš verili. Pokora je veľmi dôležitá," doplnil 30-ročný "Kuba", ktorý je od roku 2007 kmeňovým hráčom Borussie Dortmund, no minulú sezónu strávil na hosťovaní v talianskej Fiorentine.


Zaujímavú príchuť bude mať štvrtkový duel pre nemeckého reprezentanta s poľskými koreňmi Lukasa Podolského, hoci v minulosti už viackrát nastúpil proti rodnej krajine. "Poľsko má veľmi dobré mužstvo, pred takými desiatimi rokmi tomu tak nebolo. Veľa hráčov momentálne pôsobí v zahraničí. Poľsku čelím šiesty alebo siedmykrát a mám jeden sen: aby sa Poliaci aj Nemci prebojovali do osemfinále," skonštatoval 31-ročný rodák z Gliwíc.

 

Podolski, ktorý patrí k menšinovým akcionárom Górnika Zabrze, priznal, že tím kouča Joachima Löwa sa najviac sústredí na kanoniera Bayernu Mníchov Roberta Lewandowského. "Viacerí moji spoluhráči ho dobre poznajú, ale takého hráča sa nedá nikdy stopercentne odstaviť," myslí si autor 48 gólov v najcennejšom drese.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies