Blashill o Jurčovi: Chceme sa uistiť, že zo seba vydá všetko

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:05 • 2 min
Blashill o Jurčovi: Chceme sa uistiť, že zo seba vydá všetko

DETROIT - Tréner zámorského klubu NHL Detroitu Red Wings Jeff Blashill chce vidieť toho Tomáša Jurča, ktorý bol v nižšej zámorskej súťaži AHL lídrom produktivity.

slovakia

left justify in out

"Je to najmä o tom, aby bol hráč v skvelej forme. Vtedy môže korčuľovať nepretržite. Jurčo môže byť efektívny, pokiaľ bude môcť hrať za každých okolností. Na týchto veciach sme s ním teraz pracovali," uviedol Blashill a dodal: "Snažím sa mu vštepiť vytrvalosť. Pokiaľ pôjde stále za pukom, bude z neho efektívny hokejista. V AHL to bol mladý hráč, ktorý dokázal bodovať v každom zápase. Má mnoho skvelých zručností a my sa chceme uistiť, že zo seba vydá všetko."

 

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant vie, že svojmu trénerovi môže dôverovať. Viedol ho už v tíme Grand Rapids Griffins z AHL, kde spolu vyhrali titul. "Jednoducho musím viac korčuľovať. To je základ. Ak to spravím, potom môžem odohrať dobré stretnutia, ktoré mi psychicky pomôžu," povedal Jurčo pre zámorské médiá.

Slovenský útočník začal prebiehajúcu sezónu ako zdravý náhradník. Nastúpil až na tretí zápas "červených krídiel," v ktorom dosiahol hranicu sto odohraných duelov v NHL. V tomto ročníku si zatiaľ pripísal len jednu asistenciu, tú dosiahol v noci na stredu pri prehre s Carolinou 1:3.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies