Blanc priznal: Barca postúpila zaslúžene, Enrique chce viac

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 09:33 • 2 min
Blanc priznal: Barca postúpila zaslúžene, Enrique chce viac

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona si zahrajú semifinále prestížnej Ligy majstrov siedmykrát za posledných osem rokov. V utorňajšej štvrťfinálovej odvete na Nou Campe zvíťazili po dvoch góloch Brazílčana Neymara nad Parížom St. Germain 2:0 a potvrdili výhru 3:1 z prvej konfrontácie v Parku Princov.

slovakia

left justify in out

"Barca" nastúpila v najsilnejšom zložení a zápas vybavila za 34. minút. Hosťom nepomohol ani návrat v prvom súboji suspendovaných Zlatana Ibrahimoviča a Marca Verrattiho, citeľne im ale chýbal zranený kapitán Thiago Silva a aj Thiago Motta. Prvý gól padol v 14. minúte a niesol rukopis domáceho kapitána Andresa Iniestu. Ten predviedol lahôdkové sólo z vlastnej polovice až ku 16-ke francúzskeho majstra, presnou prihrávkou okolo Davida Luiza poslal do zakončenie Neymara, ktorý obišiel aj talianskeho brankára Salvatoreho Sirigua a do prázdnej brány otvoril účet. V 34. minúte mu potom krajan Dani Alves posadil priamo na hlavu krásny center a PSG sa mohol rozlúčiť s vidinou semifinále. Bývalému hráčovi "Barcy" Ibrahimovičovi neuznali pre jasný ofsajd v prvom polčase gól, v druhom mal len jednu šancu, keď zvolil zakončenie tvrdou strelou v brejku dvoch na jedného, ale nemecký brankár domácich Marc-André ter Stegen jeho projektil vyrazil.

 

Barcelona predĺžila vo všetkých súťažiach sériu bez prehry na 13 zápasov, pričom až 12-krát vyhrala. Tréner Luis Enrique sa stal najúspešnejším lodivodom v klubových dejinách v prvých 50 zápasoch, keď v nich dosiahol už 42. víťazstvo. "Urobili sme to rovnako ako v Paríži, čiže hrali sme svoju hru a strelili góly, ktoré sme potrebovali. Myslím, že máme dobrú formu, v Lige majstrov aj v La Lige a dúfam, že to bude takto aj naďalej pokračovať," povedal vo flashrozhovore pre španielsku televíziu TVE autor oboch gólov.

 

"Pre nás to bol skvelý vstup do zápasu. Mali sme v rukách dobrý výsledok z prvého zápasu, no dnes sme to spečatili. Mali sme veľa šancí. Barcelona je jeden z najväčších klubov v Európe s vlastným štýlom hry. Tréneri vždy vidia priestor na zlepšenie, keďže aj jasný zápas sa môže veľmi rýchlo skomplikovať, takže sme sa museli niečomu podobnému vyhnúť," hodnotil pre uefa.com Enrique, ktorý dúfa, že štvornásobný európsky šampión má v tejto sezóne to najlepšie ešte pred sebou. "Barca" vedie La Ligu pred rivalom Realom Madrid, je v semifinále Španielskeho pohára a má tak stále šancu na prestížne treble. "Dúfam, že to najlepšie ešte len príde. Hráči tvrdo pracujú celú sezónu, aby sme stále bojovali o všetky trofeje. Náš cieľ je ísť ďalej. Chceme byť lepší, ako náš najbližší súper v Lige majstrov," dodal.

 

Bývalý majster sveta Laurent Blanc už pred štvrťfinále tvrdil, že je takmer nemožné zabrániť Barcelone v strelení gólu. Po vyradení priznal, že si Katalánci postup zaslúžili. "Dúfali sme, že budeme hrať lepšie, ale Barcelona nám to nedovolila. Rovnako ako v prvom zápase. Zaslúžila si postúpiť. My sme si miestenku v semifinále jednoducho nezaslúžili. Môžem hneď rozanalyzovať, prečo sme vypadli, Barcelona totiž dala päť gólov. Vyradili sme Chelsea a bolo to úžasné, ale neboli sme dosť dobrí na semifinále. Mali sme aj menej skúseností ako Barcelona," povedal Blanc pre uefa.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies