Blanár po stretnutí s Ficom bude kandidovať na župana v Žilinskom kraji

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 09:44 • 2 min
Blanár po stretnutí s Ficom bude kandidovať na župana v Žilinskom kraji

BRATISLAVA – Smer-SD v Žilinskom kraji napokon postaví ako kandidáta na župana súčasného predsedu samosprávneho kraja Juraja Blanára. Po tom, ako v pondelok agentúra SITA vydala správu, že kandidovať na župana v Žilinskom kraji bude poslanec NR SR Ján Podmanický, sa Blanár stretol s predsedom strany Robertom Ficom. Ten ho mal presvedčiť, aby kandidoval on. Agentúre SITA to potvrdili viaceré zdroje zo strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Blanár bol rozhodnutý nekandidovať, čo oznámil aj svojim spolupracovníkom. Po stretnutí s Ficom na sociálnu sieť však napísal: „Už dlhšie sledujem komunikačný šum okolo mojej kandidatúry, a preto by som vás chcel ubezpečiť, že si vážim vašu doterajšiu dôveru a podporu a zároveň vám povedať, že v nadchádzajúcich župných voľbách budem kandidovať.“

Smer v prieskumoch verejnej mienky v januári zisťoval medzi ľuďmi, či by za župana volili Podmanického. V konkurencii poslancov NR SR Eriky Jurinovej (OĽaNO), Dušana Tittela (SNS) a Igora Janckulíka (Most-Híd), by Podmanický voľby vyhral.

Blanár je na čele Žilinského kraja od roku 2005. V decembri 2016 bol zvolený za podpredsedu Smeru. Dovtedy viedol žilinskú krajskú organizáciu strany. V tejto funkcii ho nahradil v marci práve Podmanický, ktorý je poslancom NR SR od roku 2006.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies