Blanár chce zrušiť prednostné ošetrenie u lekárov

NETKY.SK • 12 Február 2015, 13:31 • 2 min
Blanár chce zrušiť prednostné ošetrenie u lekárov

BRATISLAVA - Objednávaniu sa na prednostný termín k lekárovi chce poslanec Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD) urobiť koniec. Inštitút prednostného poskytovania zdravotnej starostlivosti podľa neho spôsobuje v praxi problémy a mnohí pacienti tak čakajú, keďže ich predbehnú tí platiaci.

slovakia

left justify in out


      Ako vyplýva z jeho pozmeňujúceho návrhu k vládnej novele zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorá prináša zmeny v poplatkoch u lekárov, po novom nebudú môcť lekári mať vyčlenené hodiny na prednostné ošetrenie pacientov. Okrem predlžovania času čakania na ošetrenie pre neplatiacich pacientov zdôvodňuje svoj návrh aj problematickou kontrolou dodržiavania prednostných hodín a následné prešetrovanie sťažností.
      "Tak ako je nemysliteľné, aby sa na úradoch platil poplatok za prednostné prijatie na úrade, tak nevidím dôvod, prečo by mali existovať poplatky za prednostné vyšetrenie u lekára, keď si každý platí povinne zdravotné poistenie," skonštatoval pre TASR Anton Martvoň (Smer-SD), ktorý podporil Blanárov návrh.
      O Blanárovom pozmeňujúcom návrhu, ako aj o vládnej novele ako celku, by sa malo v pléne definitívne rozhodnúť ešte dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies