Blamáž belasých na Malte, útechou je aspoň strelený gól u súpera

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 10:29 • 2 min
Blamáž belasých na Malte, útechou je aspoň strelený gól u súpera

TA' QALI - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy s maltským klubom FC Balzan na jeho pôde 1:2. Domáci hrali pri premiérovej účasti v tejto fáze súťaže výlučne na brejky a dva z nich zásluhou Bojana Kaljeviča s Urošom Ljubomiracom premenili na góly. "Belasí" boli napokon radi aj za zníženie z kopačky Vukana Savičeviča, ktoré im vylepšilo pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Maltský vicešampión celý duel vyčkával v hlbokom defenzívnom bloku na rýchle protiútoky. V 17. minúte využil hneď prvý, keď chybu stopéra Slovana Bajriča potrestal Kaljevič. Druhý gól domácich sa zrodil po zmene strán. V 67. minúte hlavný rozhodca ponechal Balzanu výhodu po tvrdom zákroku v strede poľa a Ljubomirac úspešne zakončil pohotovú kontru. Záverečná snaha hostí priniesla iba korekciu výsledku od Savičeviča, pretože Šporar v poslednej minúte riadneho hracieho času hlavičkou tesne minul bránku.

"Nehrali sme dobre, to si musíme chlapsky povedať. Viazla nám kombinácia a pohyb, vpredu nám chýbala väčšia kreativita. Súper skóroval zo svojej prvej šance, keď náš stredný obranca pri odkope netrafil loptu a útočník domácich to využil. Potom hral Balzan presne to, čo sme očakávali - kompaktná defenzíva a rýchle brejky. Balzan bránil skutočne úporne, máme však kvalitu, aby sme takéhoto súpera porazili vonku i doma," vyjadril sa pre klubový web Slovana hlavný tréner Martin Ševela.

 

img

Cieľom Bratislavčanov pred prvým zápasom s Balzanom bolo neinkasovať a priniesť si domov čo najlepší výsledok pred odvetou. Prehra 1:2 je síce sklamaním, ale slovenského zástupcu môže posunúť do tretieho predkola teoreticky aj domáci triumf 1:0 alebo akékoľvek víťazstvo o dva góly. "Malým pozitívom je strelený gól, ktorý vždy pomôže smerom do odvety. Dvakrát sme však inkasovali a cieľ, s ktorým sme sem cestovali, sme nesplnili. Pred odvetou je však všetko otvorené. Očakávam, že Balzan bude hrať rovnako ako v prvom zápase. V odvete musíme byť kreatívnejší, aktívnejší a vyslať viac streleckých pokusov. Urobíme maximum pre to, aby sme postúpili do ďalšieho kola,“ doplnil 42-ročný kouč.

Odveta súboja 2. predkola Európskej ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Balzan je na programe vo štvrtok 2. augusta o 19:30 h na Pasienkoch. Úspešnejší tím z tohto dvojzápasu natrafí v ďalšej fáze súťaže na rakúsky klub Rapid Viedeň. Ešte pred európskymi povinnosťami čaká "belasých" v nedeľu 29. júla domáci ligový duel s Podbrezovou.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies