Blakovo zranenie vážnejšie, pripraví ho o šesť týždňov

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 09:24 • 2 min
Blakovo zranenie vážnejšie, pripraví ho o šesť týždňov

KINGSTON - Úradujúci majster sveta v šprinte na 100 m Yohan Blake si na sobotňajšom atletickom mítingu UTech Classic v Kingstone zranil zadný stehenný sval pravej nohy a na šesť týždňov musí prerušiť svoj tréningový aj súťažný program.

slovakia

left justify in out

Podľa trénera Glena Millsa Jamajčan vynechá dve májové podujatia - Jamaica International Invitational v Kingstone (4. 5.) a míting Diamantovej ligy v čínskom Šanghaji (18. 5.).

"Magnetická rezonancia v pondelok prezradila, že zranenie zadného stehenného svalu je horšie, ako sme si v prvom momente mysleli. Bude trvať niekoľko týždňov, kým sa to vyrieši," uviedol Glen Mills pre jamajské médiá. Blake ešte po sobote upokojoval svojich fanúšikov na sociálnych sieťach, že išlo iba o kŕč. 

Vrcholom tejto sezóny budú aj pre 23-ročného Jamajčana augustové majstrovstvá sveta v Moskve, kde bude obhajovať titul z Dägu 2011. Vlani na olympijských hrách v Londýne bol na stovke aj dvojnásobnej trati "iba" strieborný, nestačil na krajana a tréningového kolegu Usaina Bolta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies