Blake do Ria ako dvojnásobný jamajský šampión

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 12:17 • 2 min
Blake do Ria ako dvojnásobný jamajský šampión

KINGSTON - Yohan Blake pobeží na olympijských hrách v Riu Janeiro v rovnakej pozícii úradujúceho jamajského šampióna na 100 a 200 m ako pred štyrmi rokmi v Londýne.

slovakia

left justify in out

K piatkovému triumfu na stovke pridal na národných majstrovstvách v Kingstone, ktoré boli zároveň kvalifikáciou na OH 2016, aj prvenstvo na dvojnásobnej trati. Pri neúčasti zraneného Usaina Bolta mu stačil čas 20,29 s. "Pocity sú naozaj veľmi dobré. Vyhral som aj štyri roky dozadu a o štyri roky vyhrám znova. Ukázal som srdce. Život mi prináša samé zázraky. Počúvam rady trénera, prenášam ich do pretekov a výsledkom sú víťazstvá," povedal 26-ročný majster sveta na 100 m z Dägu 2011. V roku 2012 na "predolympijskom" šampionáte zdolal Bolta v priamych súbojoch. Teraz sa nekonali. Svetový rekordér a obhajca olympijských titulov sa odhlásil pre zranenie zadného stehenného svalu na ľavej nohe už z piatkového finále stovky. Zatiaľ čo Bolta čaká zápas s časom, Blake má príjemnejšie starosti: "Vrátim sa späť k tréningu. Potrebujem zlepšiť prácu nôh. Viem, že môžem byť ešte rýchlejší. Dnes sa dalo bežať na úrovni 19 sekúnd, ale počítalo sa víťazstvo." S odpoveďou na otázku, či je v Riu pripravený absolvovať obe disciplíny, Blake neváhal: "Rozhodne."

 

Druhé miesto zo stovky si na 200 m zopakoval Nickel Ashmeade za 20,45, tretí bol Julian Forte s časom o stotinu horším.

 

Športová tragédia postihla úradujúcu majsterku sveta na 100 m prekážok Danielle Williamsovú. Vo finále spadla na jednej z prekážok a preteky nedokončila. Zvíťazila Megan Simmondsová (12,79). Ženská dvestovka sa stala korisťou Simone Faceyovej (22,65), dvojnásobná olympijská víťazka v tejto disciplíne Veronica Campbellová-Brownová dobehla druhá (22,80), údajne ju obmedzovalo zranenie ramena. Tesne pred štartom finále sa z neznámych dôvodov odhlásili Elaine Thompsonová aj Shelly-Ann Fraserová-Pryceová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies