Blair mal byť terčom teroristického útoku

NETKY.SK • 14 Október 2014, 13:51 • 2 min
Blair mal byť terčom teroristického útoku

LONDÝN - Dvadsaťšesťročný Brit obvinený z prípravy teroristického útoku údajne plánoval aj vraždu expremiéra Tonyho Blaira.

slovakia

left justify in out

V utorok to na začiatku procesu s Erolom Incedalom obvineným z terorizmu naznačila britská prokuratúra. Mladík mal podľa nej v čase zatknutia vo svojom aute papierik s poznačenou Blairovou adresou. Prokurátori tvrdia, že plánoval útok "podobný" tomu, ktorý sa v roku 2008 odohral v indickom Mumbaji. Zatiaľ však nie je jasné, či jeho terčmi mali byť aj konkrétne osoby vrátane Blaira.

 

Incedala zatkli v októbri 2013 spoločne s ďalším mužom Mounirom Rarmoulom-Bouhadjaom. Ten sa minulý týždeň priznal k tomu, že na svojej pamäťovej karte mal uložený návod na výrobu bomby. Incedal obvinenia z prípravy teroristického útoku odmieta. Časť procesu s ním prebehne za zatvorenými dverami pre obavy z "ohrozenia národnej bezpečnosti". 

 

Britskí bezpečnostní predstavitelia už dávnejšie varovali pred možným zopakovaním útokov z Mumbaja, pri ktorých desiati Pakistanci zabili 166 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies