Blair: Európsku úniu čaká veľká politická zmena

NETKY.SK • 9 August 2012, 06:49 • 2 min
Blair: Európsku úniu čaká veľká politická zmena

Blair Európsku úniu čaká veľká politická zmena - Politika Bývalý britský premiér Tony Blair je hlboko znepokojený možnosťou, že sa Veľká Británia rozhodne v referende opustiť Európsku úniu (EÚ). Môže sa tak stať, ak by sa odovzdalo príliš veľa právomocí B

slovakia

left justify in out

img

Bývalý britský premiér Tony Blair je "hlboko znepokojený" možnosťou, že sa Veľká Británia rozhodne v referende opustiť Európsku úniu (EÚ). Môže sa tak stať, ak by sa odovzdalo príliš veľa právomocí Bruselu bez demokratickej legitimity, uviedol pre nemecké noviny Die Zeit.
      Podľa Blaira je jasné, že kríza eurozóny povedie k "veľkej politickej zmene EÚ". "A v tomto ohľade som hlboko znepokojený, že Británia by sa mohla rozhodnúť prostredníctvom referenda opustiť celý proces," povedal expremiér.  
      "Ak sa viac kompetencií presunie do EÚ, potom jej demokratická legitimita musí byť tiež posilnená," povedal Blair pre dnešné vydanie nemeckého denníka. "Británia musí hrať v tomto významnú úlohu. Pretože potrebujeme rovnováhu medzi európskymi inštitúciami a národnými štátmi."
      Súčasný britský premiér David Cameron pripustil minulý mesiac vypísanie okamžitého referenda o členstve Británie v EÚ. On sám by však nepodporoval vystúpenie z nej, pretože to by nebolo v záujme Londýna.
      Podľa prieskumov by väčšina Britov hlasovala proti členstvu v Európskej únii, konštatuje agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona