Blaha:Útoky v Paríži potvrdzujú slová vlády, že hrozby sú reálne

NETKY.SK • 15 November 2015, 09:50 • 2 min
Blaha:Útoky v Paríži potvrdzujú slová vlády, že hrozby sú reálne

BRATISLAVA – Útoky vo Francúzsku podľa predsedu parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboša Blahu (Smer-SD) potvrdili, že bezpečnostné hrozby, o ktorých dlhodobo hovorí slovenská sociálnodemokratická vláda, sú reálne a nemožno si pred nimi zakrývať oči v mene prázdneho humanizmu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako povedal Blaha dnes pre agentúru SITA, práve to je totiž voda na mlyn fašistom na všetkých stranách sporu. "Politicky z tejto krvavej udalosti vyplýva jedno: islamofašizmus v podobe Islamského štátu musí byť zničený, a to rýchlo a nemilosrdne. Musia sa proti nemu spojiť všetci, ktorých ohrozuje, vrátane Európy, vrátane Ruska,“ zdôraznil.


Podľa Blahu sa už raz civilizovaný svet dokázal zjednotiť napriek odlišným záujmom a ideológiám, aby spoločne čelil nacizmu v druhej svetovej vojne. „Je najvyšší čas zjednotiť sa proti islamskému fašizmu, ktorý reprezentujú nie slušní moslimskí veriaci, ale nenávistní teroristi, náboženskí fanatici, islamistickí fundamentalisti. Verím, že Francúzsko je dosť silné a dosť múdre na to, aby v tomto našom spoločnom boji zvíťazilo a dokázalo nájsť spojenca v každom, kto chce zničiť IS ako úhlavného nepriateľa civilizácie a ľudskosti,“ dodal.


Piatkové atentáty v Paríži si vyžiadali životy 129 ľudí a ďalších 352 zranených, z ktorých 99 je priamo ohrozených na živote. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS). Útoky sa odohrali v blízkosti futbalového štadióna Stade de France na severe Paríža, kde sa práve hral zápas medzi Francúzskom a Nemeckom, na ktorom bol prítomný aj Francois Hollande. Terče ďalších útokov sa nachádzali vo východnej časti metropoly, neďaleko Námestia republiky: boli medzi nimi vyhľadávané kaviarne a reštaurácie, ako aj klub Bataclan, kde bol v osudný večer vypredaný koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies