Blaha: Slovenské predsedníctvo je obrovský úspech

NETKY.SK • 14 December 2016, 11:49 • 2 min
Blaha: Slovenské predsedníctvo je obrovský úspech

BRATISLAVA – Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ bol podľa predsedu parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboša Blahu (Smer-SD) obrovský úspech pre celú krajinu

slovakia

left justify in out

„Urobili sme si dobré meno a posilnili pozície Slovenska v EÚ. Osobne som rád, že sa nám podarilo akési opätovné historické zmierenie medzi západom a východom Európy a v mnohých otázkach ustúpili emócie a nahradil ich zdravý rozum,“ povedal dnes pre agentúru SITA Blaha. Podľa neho Slovensku sa podarilo posunúť dopredu diskusiu o efektívnej solidarite.

 

Počas predsedníctva sa ukázalo, že utečenecké kvóty sú mŕtvy projekt. Rovnako počas nášho predsedníctva sa ako mŕtvy projekt ukázala podľa Blahu aj TTIP, dohoda o voľnom obchode s USA. „To sú obe výborné správy,“ povedal s tým, že zároveň sme dopomohli k parížskej dohode, ktorá posilní ochranu životného prostredia. „Zmierňovali sme rusofóbiu v európskej spoločnosti,“ poznamenal.

 

Bratislavský summit opätovne podľa Blahu naštartoval hľadanie dôvery v európsky projekt. „Na parlamentnej pôde priniesli summity eurovýborov COSAC azda najotvorenejšiu diskusiu, či už o migrácii alebo o TTIP, čo ocenili naši partneri v celej Európe. Konečne sa o veciach hovorí nahlas. Dalo by sa pokračovať, ale celkovo je SK PRES niečo, na čo môže byť Slovensko hrdé a je škoda, že sa o tom nehovorí viac,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies