Blaha nemá rád bohatých ľudí, vyvlastnil by Širokého majetok

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 15:43 • 2 min
Blaha nemá rád bohatých ľudí, vyvlastnil by Širokého majetok

BRATISLAVA - Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) nemá rád bohatých ľudí. Zbavil by ich majetku aj moci, vyvlastnil by aj majetok Juraja Širokého, ktorý stojí za stavebnou spoločnosťou Váhostav-SK. Povedal to dnes v parlamente na mimoriadnom rokovaní pléna.

slovakia

left justify in out

Váhostav-SK neplatila svojim veriteľom. Je v reštrukturalizácii a drobným veriteľom chce vyplatiť len 15 percent z dlhovaných peňazí. Práve reštrukturalizáciou veľkých firiem sa dnes mimoriadne zaoberá parlament. Vláda chce, aby veritelia dostali viac.

 

Opozícia viní za situáciu okolo Váhostavu-SK vládny Smer-SD. "Tendre, kvôli ktorým vznikol problém s Váhostavom, podpísala pravicová vláda. To sú fakty. Samozrejme, že pravica sa snaží zvaliť vinu na vládnu stranu, ale vládna strana nemá s týmto nič spoločné," oponoval Blaha.

 

Zároveň vyhlásil, že nemá rád bohatých ľudí. "Budem rád, ak sa podarí zbaviť majetku a moci týchto ľudí. Pokiaľ spravíme nejaký akt, ktorý vyvlastní Širokého, ktorý vyvlastní Váhostav, budem rád," zdôraznil.

 

Tieto slová zaujali šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára. "Takže nemáte rád aj niektorých kolegov z vašej strany," reagoval Bugár. Blaha svoje vyjadrenie po tomto doplnil. Povedal, že nemá rád extrémne bohatých oligarchov, ktorí zbohatli nekalým spôsobom, teda "podvodmi a vykorisťovaním ľudí".

 

V tejto súvislosti spomenul napríklad finančnú skupinu Penta. O tej dnes v pléne už raz hovoril. Vyhlásil, že keby mal tú možnosť, Pentu by zo zdravotníctva dostal von.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies