Blaha: Je dobré, že v Rakúsku vyhral ľavicový kandidát

NETKY.SK • 5 December 2016, 10:48 • 2 min
Blaha: Je dobré, že v Rakúsku vyhral ľavicový kandidát

BRATISLAVA – Predseda parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) považuje za dobré, že v Rakúsku vyhral prezidentské voľby ľavicový kandidát a zastavila sa krajne pravicová víťazná vlna.

slovakia

left justify in out

Ako však upozornil v rozhovore pre agentúru SITA, prezidentské voľby v Rakúsku vyhral kandidát, ktorý oblepil Rakúsko s heslami "vlasť" a "Rakúsko". „Marketingová taktika bola očividná: čokoľvek menej nacionálne by Alexandrovi Van der Bellenovi voľby prehralo,“ zdôraznil Blaha, ktorý tiež upozorňuje, že jeho oponent z krajnej pravice Norbert Hofer získal 46 percent hlasov, čo je takmer polovica Rakúska.

 

Rakúskym prezidentom sa stane Alexander Van der Bellen, ktorý ako nezávislý kandidát po zrátaní 70 percent volebných okrskov získal 53,4 percenta hlasov voličov. Jeho protikandidát Norbert Hofer už priznal porážku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona