Blaha: Fico mu vraj ponúkal funkciu šéfa parlamentu

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 09:57 • 2 min
Blaha: Fico mu vraj ponúkal funkciu šéfa parlamentu

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico údajne volal po odstúpení predsedu NR SR Pavla Pašku a šéfovi parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľubošovi Blahovi ponúkal, aby túto funkciu vzal on.

slovakia

left justify in out

„Hovorí sa všeličo. Nebudem to komentovať a vyťahovať interné veci. Mám ale dobrý pocit z toho, že premiér má ku mne dôveru. Dôvera je vzájomná,“ povedal Blaha dnes pre agentúru SITA. Roberta Fica Blaha považuje za úprimného ľavičiara. „Je to asi najľavicovejší politik Smeru, ak nerátam marxistu Blahu. Má moje veľké sympatie a úctu. Spolupráca je prirodzená, je tam určitá chémia, ktorú cítite, len keď ide o autentických ľavičiarov,“ vyhlásil.


Blaha je v politike tri roky a chce v nej pokračovať aj v budúcom volebnom období. „Ja som mal vždy ambíciu byť v politike a vždy som politikou žil, aj pred vstupom do parlamentu. Od 14 rokov som sa venoval politike, politickej filozofii, ľavicovým knihám. Bol som občiansky aktivista, publicista, angažoval som sa v ľavicových združeniach. Skrátka, som homo politicus,“ hovorí Blaha. Politiku vníma ako poslanie, nie ako džob. Ak raz nebude v parlamente, bude sa politike venovať inak. „Možno ako novinár, alebo v treťom sektore. Ďalej budem písať politologické knihy. A ďalej budem šíriť socialistické myšlienky. Ale bezpochyby mám ambíciu byť naďalej v parlamente a presadzovať svoje ľavicové ideály priamo vo veľkej politike,“ uviedol.


Blaha je síce poslancom Smeru-SD, ale do strany nevstúpil. „Túto tému nikto neotvára. Je sympatické, že nikto v Smere sa ma za celé štyri roky ani nepýtal, či nechcem vstúpiť do strany, jednoducho na tom nezáleží. Som súčasťou Smeru v politickom boji, a nijako sa od Smeru nedištancujem. Jednoducho je pre mňa ako vedca lepšie, keď nie som stranícky angažovaný priamo, pretože stranícke hierarchie vo mne vyvolávajú pocity určitého obmedzenia intelektuálnej slobody,“ dodal s tým, že nie je to nič ultimatívne. „Ak by prišla ponuka, zvažoval by som ju, ale naozaj sa ma na to nikto nepýtal, vôbec to nie je téma,“ konštatoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona