BlackBerry uvažuje o ďalšom smerovaní, nevylučuje predaj

NETKY.SK • 12 August 2013, 17:51 • 2 min
BlackBerry uvažuje o ďalšom smerovaní, nevylučuje predaj

TORONTO - Kanadský výrobca smartfónov BlackBerry vytvoril špeciálny výbor, ktorý by mal stanoviť najvhodnejšie možnosti ďalšieho smerovania spoločnosti. V tomto smere firma nevylúčila ani prípadný predaj. Informovali o tom agentúra AP a server BBC.

slovakia

left justify in out

Medzi ďalšie možné varianty riešení, od ktorých si spoločnosť sľubuje zvýšenie predaja telefónov s novým operačným systémom BlackBerry 10, spadá aj vytvorenie partnerstva či spoločného podniku. Šéfom výboru bude člen správnej rady Timothy Dattels. "Sme presvedčení, že nastal čas na preskúmanie strategických alternatív," povedal Dattels. Finančným poradcom je banka JP Morgan Chase.

Firma sa už niekoľko rokov usiluje získať stratený podiel na trhu, o ktorý ju pripravili najmä produkty firiem Apple a Samsung. V januári tohto roka spoločnosť prestala používať pôvodný názov Research in Motion (RIM) a prijala názov podľa kľúčového produktu BlackBerry, pričom súčasne uviedla na trh nové telefóny s operačným systémom BlackBerry 10.

Na zmenu to však zatiaľ bolo málo a za ostatný štvrťrok zaznamenala stratu 84 miliónov USD (63,25 milióna eur). Navyše, za ďalší kvartál končiaci sa v septembri počíta ešte s vyššou stratou. Napriek tomu hodnota jej akcií dnes vyskočila takmer o 7 %, keď trhy zareagovali na možnosť predaja BlackBerry.

(1 EUR = 1,3280 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona