BlackBerry sa v 1. kvartáli prepadol do obrovskej straty

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:38 • 2 min
BlackBerry sa v 1. kvartáli prepadol do obrovskej straty

WATERLOO - Kanadská spoločnosť BlackBerry vykázala v 1. kvartáli obchodného roka 2016/2017 čistú stratu. Dôvodom boli vysoké náklady na reštrukturalizáciu a odpisy z hodnoty niektorých aktív. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, výrobca mobilných telefónov vykázal za tri mesiace do konca mája, teda za 1. štvrťrok finančného roka 2016/17, čistú stratu 670 miliónov USD (593,81 milióna eur). To po prepočítaní predstavuje 1,28 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala firma čistý zisk 68 miliónov USD alebo 10 centov na akciu.

 

Bez započítania jednorazových položiek dosiahla firma zisk 14 miliónov USD alebo nula centov na akciu. Tento výsledok bol lepší, než strata 7 centov na akciu, ktorú očakávali analytici.

Tržby BlackBerry však v sledovanom období klesli na 424 miliónov USD zo 658 miliónov v období marec-máj 2015. Tento výsledok výrazne zaostal za odhadmi analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 471 miliónov USD.

 

Generálny riaditeľ firmy John Chen priznal, že pod slabý výsledok sa podpísala najmä divízia smartfónov, keďže tržby divízie softvéru vzrástli 21 % na 166 miliónov USD. Prvý smartfón Blackberry s operačným systémom Android, telefón Priv s klávesnicou, sa nepredáva tak dobre, ako firma dúfala, pretože je príliš drahý. Firma pracuje na dvoch nových telefónoch s Androidom a jeden z nich bude lacnejší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona