BlackBerry napokon predsa len nie je na predaj

NETKY.SK • 4 November 2013, 16:10 • 2 min
BlackBerry napokon predsa len nie je na predaj

NEW YORK - BlackBerry napokon predsa len nie je na predaj. Kanadský výrobca smartfónov, ktorý sa momentálne nachádza v kríze, zastavil proces predaja, vymení šéfa a od inštitucionálnych investorov získa 1 miliardu USD (740,4 eura). Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Akcia spoločnosti sa v predburzovom obchodovaní po oznámení zmeny plánov prepadla o 19 % na 6,323 USD. Spoločnosť BlackBerry v auguste oznámila, že je z dôvodu veľkých strát a prepadu podielu na trhu na predaj. Na kúpe sa predbežne dohodol kanadský finančný holding Fairfax, ktorý by mal za BlackBerry zaplatiť 4,7 miliardy USD. Objavili sa však správy tom, že Fairfax má problémy s financovaním kontraktu. Záujem o kanadskú firmu mala aj finančná spoločnosť Cerberus a čínsky výrobca počítačov Lenovo.

Fairfax Financial Holdings, ktorý je s 10 % najväčším akcionárom BlackBerry, dnes uviedol, že nekúpi celú firmu, ale že spoločne s ďalšími investormi nalejú v rámci revidovaného investičného návrhu 1 miliardu USD. BlackBerry chce získať spomínanú miliardu emisiou konvertibilných dlhopisov. Fairfax by ich mal kúpiť za 250 miliónov USD.

Spoločnosť BlackBerry oznámila, že zo svojho postu odchádza jej výkonný riaditeľ Thorsten Heins. Dočasným šéfom sa stane John Chen. Šéf Fairfaxu Prem Watsa sa stane predsedom rady riaditeľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona