Black Sabbath zrejme už nenahrajú ďalší album

NETKY.SK • 29 December 2013, 09:45 • 2 min
Black Sabbath zrejme už nenahrajú ďalší album

BRATISLAVA - Informáciu potvrdili traja pôvodní členovia formácie Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler.

slovakia

left justify in out

Britská kapela Black Sabbath zatiaľ nechystá vydať ďalší album. Potvrdili to traja pôvodní členovia formácie. "Uvidíme, čo sa stane. Sľúbili sme, že nahráme album a trvalo to asi 15 alebo 20 rokov, kým sa tak stalo. Nemyslím si, že počas nasledujúcich 20 rokov uvidíte ďalší album," povedal spevák Ozzy Osbourne. "Nerozprávali sme sa o ďalšom albume. Neviem, či je to tá najlepšia vec, akú by sme mali urobiť. Boh vie, čo všetko by od nás očakávali. Pravdepodobne by som z toho dostal infarkt," vyjadril sa gitarista Tony Iommi. Kolegov doplnil aj basgitarista Geezer Butler. "Myslím si, že sa to všetko pekne uzatvorilo. Ďalší počin by musel byť na prvých priečkach vo všetkých krajinách, inak by to ľudia vnímali ako zlyhanie," povedal.

Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý v máji 2010 zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy. Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky A Go Go. Spoluprácu ale neskôr odmietol bubeník Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojicu Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi tak doplnil Brad Wilk, ktorý spolupracoval napríklad s Rage Against The Machine či Audioslave. S ostatným albumom 13 (2013) debutovali na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies