Black Sabbath môžu pokračovať v rozlúčkovom turné

NETKY.SK • 5 Február 2016, 15:33 • 2 min
Black Sabbath môžu pokračovať v rozlúčkovom turné

LOS ANGELES - Anglická kapela Black Sabbath môže pokračovať v rozlúčkovom turné po tom, ako sa zlepšil zdravotný stav ich speváka Ozzyho Osbourna.

slovakia

left justify in out

V televíznom programe The Talk o tom informovala interpretova manželka Sharon. Formácia prednedávnom zrušila niekoľko koncertov, pretože 67-ročný rocker mal zápal dutín. Ako však uviedla Sharon Osbourne, jej manžel je opäť “pripravený si zarockovať”. Kapela najbližšie vystúpi v sobotu v americkom meste Tacoma.

 

Formácia je v súčasnosti na svojej rozlúčkovej koncertnej šnúre, ktorú nazvali The End Tour. V rámci nej by sa mali muzikanti predstaviť aj 1. júna v Budapešti, 28. júna vo Viedni, 30. júna v Prahe či 2. júla v Krakove.

 

Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame v zostave Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward. V roku 1979 Osbourna vyhodili pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý zomrel v máji 2010 vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky A Go Go. Spoluprácu ale neskôr odmietol Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojicu Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi tak doplnil Brad Wilk, ktorý spolupracoval napríklad s Rage Against The Machine či Audioslave. Spoločne nahrali štúdiovku 13 (2013), s ktorou dobyli britský aj americký albumový rebríček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona