Bjarne Riis bude šéfovať mužom aj ženám

NETKY.SK • 3 November 2016, 17:33 • 2 min
Bjarne Riis bude šéfovať mužom aj ženám

KODAŇ - Bývalý šampión cyklistickej Tour de France Dán Bjarne Riis od novej sezóny bude šéfovať mužskému kontinentálnemu tímu Virtu Pro-VéloConcept a zároveň ženskému družstvu elitnej série WorldTour BMS Birn.

slovakia

left justify in out

Riis a jeho finančný partner Saxo Bank v zastúpení výkonného riaditeľa Seiera Christensena chcú aj týmto spôsobom pomôcť dánskej cyklistike v ďalšom rozvoji, a to čo sa oboch pohlaví týka. Mužský tím Virtu Pro-VéloConcept bude mať 13 členov, ženský BMS Birn desať pretekárok vrátane bývalej dvojnásobnej majsterky sveta v tímovej časovke Američanky Carmen Smallovej.

 

"V oboch tímoch vidím veľký potenciál. Už v minulých rokoch ukázali, že vedia pracovať s talentami a my v tom chceme naďalej pokračovať," uviedol Bjarne Riis v stanovisku. Riis je víťazom Tour de France z roku 1996, neskôr sa dal na manažérsku dráhu. Bol aj manažérom a spolumajiteľom úspešného tímu Saxo Bank, ale po odkúpení Olegom Tiňkovom ho extravagantný Rus v roku 2015 prepustil zo svojich služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies