Björndalen bude pokračovať do ZOH 2018, v októbri otcom

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 11:34 • 2 min
Björndalen bude pokračovať do ZOH 2018, v októbri otcom

OSLO - Nórsky kráľ biatlonu Ole Einar Björndalen bude pokračovať vo svojej kariére, plánuje štartovať na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to na utorňajšej tlačovej besede, informáciu priniesol napríklad portál Blick. Štyridsaťdvaročný držiteľ 13 medailí spod piatich kruhov (8-4-1) a 44 cenných kov z MS (20-14-10) zároveň prezradil, že v októbri bude otcom. Keďže jeho partnerkou je bieloruská biatlonistka Daria Domračevová, zjavne to u nej znamená vynechanie ďalšej sezóny - v súťažnom ročníku 2015/2016 chýbala po mononukleóze.

"Už teraz sa teším na začiatok nasledujúcej sezóny. Stále pociťujem veľkú motiváciu. Rovnakú ako v dvadsiatich rokoch. Stať sa toho môže veľa, ale môj zámer je súťažiť až do najbližších zimných olympijských hier," vyhlásil majiteľ šiestich veľkých glóbusov za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Pred nedávnymi MS v Osle-Holmenkollene, na ktorých Björndalen skončil s medailovou bilanciou 1-2-1, napospol prevládal odhad, že vrcholné podujatie na domácom snehu asi využije ako platformu na rozlúčku.

Rodák z Drammenu Björndalen sa chce koncentrovať na biatlonové ciele, zloží funkciu v komisii športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Na ZOH bude štartovať siedmy raz, debutoval v nórskom Lillehammeri 1994.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies