Björk zverejnila videoklip k piesni Notget

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 14:19 • 2 min
Björk zverejnila videoklip k piesni Notget

BRATISLAVA - Islandská speváčka Björk zverejnila videoklip k piesni Notget. O réžiu klipu, v ktorom sa 51-ročná interpretka premení na "žiariacu bytosť", sa postarali Warren Du Preez a Nick Thornton Jones. Skladba pochádza z albumu Vulnicura, ktorý vyšiel v januári 2015. Nahrávka obsahuje celkovo deväť piesní, medzi ktorými sú skladby ako napríklad Stonemilker alebo Lionsong.

slovakia

left justify in out

Speváčkin spolupracovník Andrew Thomas Huang v nedávnom rozhovore pre magazín The Fader prezradil, že rodáčka z Reykjavíku pripravuje nový album.

 

 

"Chceme rozvíjať to, čo sme začali na albume Vulnicura, ktorý bol veľmi osobný a introspektívny. Môžem prezradiť, že album sa bude zaoberať budúcnosťou plnou nádeje, a to, myslím si, v súčasnosti potrebujeme. Som z toho nadšený. Pravdepodobne tiež využijeme viac mojich vizuálnych efektov," uviedol Huang.

Björk sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 1977, keď iba ako 12-ročná vydala svoj eponymný debutový album. Paradoxne až svoju druhú štúdiovku z roku 1993 nazvala Debut a následne s ňou zaznamenala medzinárodný úspech. Nasledovali nahrávky Post (1995), Homogenic (1997), Vespertine (2001), Medúlla (2004), Volta (2007), Biophilia (2011) a spomínaná Vulnicura. Postarala sa aj o soundtracky snímok Tanečnica v tme (2000) a Drawing Restraint 9 (2005), pričom v oboch filmoch si aj zahrala.

 

Za skladbu I've Seen It All z prvého menovaného titulu získala nomináciu na Oscara. Na konte má aj 14 nominácií na Grammy, no ani jednu z nich sa jej nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi jej najznámejšie skladby patria Isobel, Human Behaviour, Hyperballad, All Is Full Of Love, Big Time Sensuality alebo Army Of Me. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona