Biznis centrum Apollo 1 v Bratislave, ktoré má narušenú statiku, zvažujú zbúrať

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:20 • 2 min
Biznis centrum Apollo 1 v Bratislave, ktoré má narušenú statiku, zvažujú zbúrať

BRATISLAVA - Biznis centrum Apollo 1 na Prievozskej ulici v Bratislave zvažuje developer HB Reavis zbúrať. Budove totiž hrozilo zrútenie. Na viacerých miestach bola preťažená o 50 percent, na jednom mieste až o 250 percent. Informuje o tom Denník N.

slovakia

left justify in out

Developer, HB Reavis, ktorý v súčasnosti pôsobí ako správca budovy, informáciu o búraní pre Denník N nepotvrdil, ani nevyvrátil. "Objekt je zabezpečený a jeho budúcnosť závisí od množstva faktorov. Preto hovoriť o akýchkoľvek konkrétnych krokoch je v súčasnosti predčasné," povedal denníku. Biznis centrum, ktoré HB Reavis postavil, aktuálne vlastní investičná spoločnosť Hannover Leasing.

 

Prevádzka biznis centra na Prievozskej ulici v Bratislave bola od 17. októbra 2015 dočasne prerušená. Budova mala totiž problém so statikou. Po realizácii potrebných stavebno-technických opatrení plánovali obnoviť prevádzku centra začiatkom roka 2016. Budova však má byť stále prázdna.

 

Prípad podľa Denníka N vyšetruje aj polícia, pretože statikom biznis centra bola ten istý človek, ktorý robil statika garážam obytného komplexu 3nity, ktorý sa zrútil v roku 2012. Rovnako ten istý statik stál za obytnou budovou Centroom v Piešťanoch, z ktorej v minulom roku pre hrozbu zrútenia vysťahovali ľudí.

 

Developer HB Reavis podľa denníka spustil výstavbu na Mlynských Nivách v Bratislave, kde má postaviť aj novú autobusovú stanicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies