Bizarný prípad: Šteňa Labradora sa narodilo zelené, volajú ho Fiona

NETKY.SK • 6 Február 2017, 18:13 • 2 min
Bizarný prípad: Šteňa Labradora sa narodilo zelené, volajú ho Fiona

LONDÝN – Novorodené šteňa dostalo meno podľa postavy z rozprávky Shrek potom, čo svojich majiteľov šokovalo zelenou farbou srsti.

slovakia

left justify in out

Fenka Milly, ktorá je Labrador čokoládovej farby, porodila štyroch samčekov a jednu fenku. Napriek tomu, že majú rovnakých rodičov, ich zjav je do oči bijúci. Zatiaľ čo štyri šteňatá sú biele, jediná fenka má zelený odtieň.

 

img

 

Ide o veľmi zriedkavý jav. Šanca, že sa šteňa narodí s takýmto sfarbením je takmer nulová. Majiteľka Elaine Cooper tvrdí, že jej šteňa je pravdepodobne len tretí prípad na svete.

 

img

 

Tento jedinečný nastal z dosiaľ neznámych príčin v placente. Elaine hľadala odpoveď na túto záhadu na internete a našla len dva ďalšie prípady: jeden v Španielsku a ďalší v Clayton-le-Moors.

 

Elaine a jej priateľ Mark pomenovali fenku Fifi po zelenej zlobrej princeznej Fione z animovanej rozprávky Shrek.

 

„Keď sa narodila, mysleli sme si, že je tmavá, ale keď z nej Milly zlízala placentu, ostali sme šokovaný. Smiali sme sa a nemohli sme uveriť vlastným očiam,“ povedala Elaine.

Fiona postupom času stále bledne a zelenkastý odtieň sa vytráca. Pár má v úmysle šteniatka neskôr predať. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies