VIDEO Bizarné preteky: Víťaz z Kalifornie zjedol 72 hotdogov po dobu 10 minút

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 08:06 • 2 min
VIDEO Bizarné preteky: Víťaz z Kalifornie zjedol 72 hotdogov po dobu 10 minút

NEW YORK - Prvú cenu v každoročnej súťaži v jedení hotdogov, ktorá sa konala v noci nadnes na newyorskom Coney Islande, vyhral 33-ročný Kalifornčan Joey Chestnut vďaka tomu, že v priebehu 10 minút zjedol 72 párkov v rožku.

slovakia

left justify in out

Ako poznamenala agentúra DPA, Chesnut prekonal svoj vlastný rekord z vlaňajšieho ročníka, keď za desať minút zjedol 70 hotdogov. Na druhom mieste v mužskej kategórii skončil Carmen Cincotti, ktorý bol za desať minút schopný zjesť 62 párkov v pečive.

 

Ženskú kategóriu vyhrala 20-ročná Miki Sudová, ktorá vytvorila svoj osobný rekord, keď za desať minút zjedla 41 hotdogov. Súťaž, ktorej víťaz dostáva ako cenu horčicovožltý opasok a 10.000 dolárov, sa koná každý rok 4. júla, keď Američania slávia Deň nezávislosti. Sponzorom súťaže bola firma Nathan's Famous prevádzkujúca sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením. Súťaž sa prvýkrát konala v roku 1916.

 

 

Preteky v jedení sú v USA veľmi populárne. Ich účastníci sa na ne pripravujú tak, že si trénujú žalúdok, aby bol schopný zväčšiť sa na dvoj- až trojnásobok obvyklej veľkosti. Jedácke preteky sa však niekedy skončia aj tragicky: v apríli napr. 20-ročný študent z New Jersey zomrel počas súťaže v jedení palaciniek. V rovnaký deň zomrel aj 42-ročný účastník súťaže v jedení šišiek.

 

Oslavy Dňa nezávislosti sa v USA niesli v radostnom aj vážnom tóne: kým sa v mnohých mestách konali slávnostné zhromaždenia s ohňostrojmi a veselice, delegácia amerického Senátu odcestovala do Afganistanu, aby tam jej členovia strávili sviatky s americkými vojakmi.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies