Bittner sa po vyše 13 rokoch dočkal šance strážiť bránku tímu Plymouth Argyleu

NETKY.SK • 18 November 2015, 16:42 • 2 min
Bittner sa po vyše 13 rokoch dočkal šance strážiť bránku tímu Plymouth Argyleu

LONDÝN - James Bittner má 33 rokov a počas uplynulého víkendu strážil bránku tímu Plymouth Argyle vo víťaznom súboji proti York City (2:1) v League Two, čo je štvrtá najvyššia futbalová súťaž v Anglicku.

slovakia

left justify in out

Na tejto informácii by nebolo nič zvláštne, ak by to pre Bittnera nebola premiéra v niektorej z ligových súťaží, ktorá prišla po vyše 13 rokoch. Presne 4991 dní Bittner trpezlivo v pozícii náhradníka čakal na svoju príležitosť. Ako 21-ročný sa 16. marca 2002 prvýkrát posadil na lavičku Bournemouthu v súboji League Two proti Tranmere. Odvtedy pôsobil vo viacerých tímoch nižších anglických súťaží - Exeteri, Salisbury, Forest Greene a Hereforde, ale do bránky sa ani raz nedostal. Podľa serveru The Mirror sa toto jeho rekordné čakanie vzťahuje len na zápasy ligových súťaží, nie na tréningové či pohárové zápasy, v ktorých dostal pár príležitostí.


Bittner sa medzi žrde v súboji proti York City dostal vďaka zraneniu prvého brankára Luka McCormicka a o čisté konto ho pripravil až gól Bena Godfreya v deviatej minúte nadstaveného času. "Nevedno, ako dlho bude McCormick chýbať, ale Bittner verí, že na najbližší ligový zápas nebude musieť čakať ďalších 13 rokov," uviedol web Western Morning News. Bittnerov Plymouth momentálne je lídrom League Two s 5-bodovým náskokom pred Oxford United.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies