Bitkára Parrosa po krvavom zranení odniesli z ľadu na nosidlách

NETKY.SK • 2 Október 2013, 09:08 • 2 min
Bitkára Parrosa po krvavom zranení odniesli z ľadu na nosidlách

MONTREAL - Tieňom úvodného zápasu 97. ročníka zámorskej hokejovej NHL medzi Montrealom a Torontom (3:4) bolo zranenie Georgea Parrosa, po ktorom museli domáceho útočníka vyniesť z hracej plochy na pojazdných nosidlách.

slovakia

left justify in out

Parros, ktorý posilnil Canadiens v lete ako voľný hráč, sa nešťastne zranil pri bitke s Coltonom Orrom v tretej tretine. Tridsaťtriročný krídelník chcel súperovi zasadiť úder, keď ho ten stiahol k zemi a Parros nešťastne dopadol tvárou na ľad. Niekoľko minút potom ležal nehybne na ľade, pričom z brady mu tiekla krv. Parrosa sa okamžite ujali lekári, nakoniec ho previezli sanitkou do nemocnice, kde bol údajne už pri vedomí.

Orr bol z celého incidentu zdrvený. "Nikdy nechcete vidieť takto sa zraniť hráča," citovala bitkára "javorových listov" televízna stanica TSN. "Udialo sa to veľmi rýchlo. Stratil som rovnováhu a on cezo mňa prepadol. Bola to strašidelná situácia. Dúfam, že bude v poriadku," dodal Orr. "Bolo to hrôzostrašné," komentoval incident kapitán "Habs" Brian Gionta, ktorý takisto verí, že spoluhráč bude v poriadku. "Je to obrovská smola. Prišiel k nám len nedávno, chcel sa udomácniť v tíme. Dnes odohral dobrý zápas, viackrát sa nás zastal a prišiel nás ochrániť. Snáď sa mu nič vážne nestalo a rýchlo sa vráti do tímu."

Derby dvoch tradičných kanadských rivalov okorenilo dohromady päť pästných súbojov, pri bitke Travisa Moena a Marka Frasera dokonca obaja "kohúti" odhodili prilby, za čo podľa pravidiel dostali okrem klasických 5 minút aj ďalšie dvojminútové tresty. Parros sa s Orrom pobili už na začiatku druhej tretiny. Obaja vyhlásení bitkári sa v minulosti už niekoľkrát dostali do pästného duelu, pred dvoma rokmi, keď Parros ešte obliekal dres Anaheimu, pri bitke nešťastne zaľahol Orra, ktorý pritom utrpel otras mozgu a následne vynechal celý zvyšok sezóny.

Najnovšie zranenie znovu otvorilo diskusiu, či bitky patria do hokeja. Podľa obrancu Montrealu Josha Gorgesa stále áno: "Viac hráčov sa zraní pri bodyčekoch, rôznych kolíziách či zásahoch pukov, než pri bitkách. Nemyslím si, že po tomto zranení by sme mali hneď uvažovať o zakázaní bitiek. Stavím sa, že ak by ste sa na to spýtali Georgea (Parrosa), bol by prvý, kto by so mnou súhlasil."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona