Bitkár Laraque sa vydáva na politickú dráhu

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:47 • 2 min
Bitkár Laraque sa vydáva na politickú dráhu

MONTREAL - V minulosti známy hokejový bitkár Kanaďan Georges Laraque sa pokúša o politickú kariéru, už čoskoro by sa mal uchádzať o miesto v dolnej snemovni kanadského parlamentu za volebný obvod Bourassa v provincii Québec.

slovakia

left justify in out

Laraquaovu kandidatúru za Stranu zelených oficiálne oznámia na utorkovej tlačovej besede. V dolnej komore sa uvoľnilo miesto po liberálovi Denisovi Coderrem, ktorý sa snaží o post starostu Montrealu.

Laraqua osobne podporí pri oznámení kandidatúry aj predsedníčka Strany zelených Elizabeth Mayová. Zatiaľ nie je známy termín, na ktorý kanadský premiér Stephen Harper vypíše doplňujúce voľby. Zelení skončili v minulých voľbách na piatom mieste, keď dostali len o necelých 500 hlasov viac ako Marxisticko-leninská strana. 

Tridsaťšesťročný bývalý krídelník Laraque, ktorý ukončil aktívnu činnosť v roku 2010, odohral v NHL 695 duelov s bilanciou 53 gólov a 100 asistencií, k nim si pripísal 1126 trestných minút. Pôsobil v Montreale, Pittsburghu, Phoenixe a Edmontone. V play-off pridal 57 štartov. V profilige bol známejší tvrdosťou pästí ako strely. V poslednom čase sa Laraque angažuje v politike, ochrane práv zvierat, environmentalistike a je vegánom. Jeho rodičia pochádzajú z Haiti, po zemetrasení v roku 2010 sa aktívne venoval pomoci tejto karibskej krajine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies