Bitka v Bahrajne do posledných metrov! Verstappen bol najrýchlejší, no na Hamiltona to nestačilo

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 18:44 • 2 min
Bitka v Bahrajne do posledných metrov! Verstappen bol najrýchlejší, no na Hamiltona to nestačilo

Kráľovná motoršportu sa opäť vrátila. F1 načala počas víkendu svoju ďalšiu kapitolu. Prvým závodom sezóny 2021 bol bahrajnský okruh Sakhir.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okruh Sakhir

Začiatok sezóny v púšti. Aj tak by sa dalo definovať prostredie, mimo traťového areálu. I keď more sa nachádza len pár kilometrov od trate, stajne aj tímy sa tu každoročne sťažujú na piesok, ktorý vanie na trať vietor z neďalekej púšte. Na druhej strane má však každý rovnaké podmienky. 

 

img

 

Noví jazdci a obmeny v tímoch 

V sezóne 2021 pribudli do paddocku nové tímy, resp. premenovali sa. Z Racing Pointu sa stal Aston Martin a z Renaultu Alpine F1. Obmenili sa aj jazdecké dvojice v niektorých tímoch. Vettel zamieril namiesto Peréza do Aston Martinu. Peréz putoval do Red Bullu, kde dali býky prednosť práve jemu pred minuloročným pretekárom Albonom. Daniel Riciardo sa stal jazdcom McLarenu a do Ferrari putoval Carlos Sainz Jr. Medzi jazdcami figuruje aj zástupca Japonska (Tsunoda - Apha Tauri) a Ruska (Mazepin - Haas F1).

 

img

 

Do paddocku sa na pozície jazdcov vrátili aj dve veľké mená. Dvojnásobný šampión Fernando Alonso (Alpine F1) a syn legendárneho Michaela Schumachera Mick (Haas F1). Viac o Mickovi sa dočítate v článku Do kolotoča F1 sa vracia meno Schumacher! Mick sa pokúsi jazdiť v stopách svojho slávneho otca

 

Len pre zaujímavosť, dlhoročný Mercedes ako Safety Car je od tohtoročnej sezóny nahradený zeleným Aston Martinom.

 

img

 

Nikita "Mazespin"

Piatkové tréningy, ako aj celá kvalifikácia patrili Maxovi Verstappenovi. Pole position si vyjazdil s náskokom pol sekundy pred obhajcom titulu a 7-násobným šampiónom Lewisom Hamilton. Ako zo zlého sna bol prvý víkend novej sezóny pre Nikitu Mazepina. V prvej časti kvalifikácie sa na konci rovinky roztočil a všetkým pilotom jazdiacim za ním sa tak anulovali časy. Doplatili na to napríklad Sergio peréz či Sebastian Vettel. V pretekoch zvládol so svojím Haasom prvé tri zákruty a následne nabúral do bariéry. Aj preto mu už na sociálnych sieťach vznikla prezývka "Mazespin". Na jeho obranu je však jasne vidieť, aký bol Haas v Bahrajne nedotáčavý.

 

 

Jazdec dňa

Závod nedokončil ani jeho kolega z tímu Mick Schumacher, Fernando Alonso - obaja technické problémy. Dopredu sa naopak dral Sergio Peréz. V zahrievacom kole mu odišla elektronika, no napokon sa mu to podarilo nakopnúť. Z posledného miesta po štarte to dotaihol napokon na piate a stal sa aj jazdcom dňa. 

 

img

 

Preteky 

Menšiu smolu mal však jeho kolega Max Verstappen, ktorý z pole position viedol preteky až po druhé zastávky v boxoch. Tam ho však Lewis Hamilton predbehol a na konci mu to už Max v priamom súboji na trati nedokázal vrátiť. V jednom okamihu sa síce pred neho dostal, ale porušil pravidlo o limitoch trate, prepustil mu teda naspäť líderskú priečku.

 

img

 

Na treťom mieste priešiel do cieľa nenápadný Valteri Bottas, ktorý odjazdil čo musel, no na trati bojoval skôr s Ferrari a McLarenom o pódium. McLaren dokázal predbiehať Ferrari aj viackrát počas závodu. Scuderia pôsobila ako najsilnejší tím zo stredu poľa, lenže Red Bull a Mercedes si išli inú ligu. 

 

 

Prvé body v sezóne 2021 sú teda rozdané. Uvidíme, čo prinesia ďalší závodný víkend. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies