Bitka o sever Londýna pre Tottenham, hrdinom Harry Kane

NETKY.SK • 8 Február 2015, 10:40 • 2 min
Bitka o sever Londýna pre Tottenham, hrdinom Harry Kane

LONDÝN - Sobotňajšia bitka o sever Londýna medzi Tottenhamom a Arsenalom mala hrdinu v 21-ročnom mladíkovi Harrym Kaneovi.

slovakia

left justify in out

Na White Hart Lane strelil v zápase 24. kola futbalovej Premier League oba góly Hotspurs. Do vedenia sa v 11. min zásluhou Mesuta Özila dostali síce hosťujúci "kanonieri", ale v druhom polčase prišli chvíle Kanea. Najskôr v 56. min vyrovnal a potom štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času druhým gólom v zápase rozhodol o triumfe "kohútov", ktorí sa vďaka trojbodovému zisku dostali v tabuľke Premier League nielen pred svojho severolondýnskeho rivala, ale aj pred Southampton na štvrté miesto. Tottenham bol aktívnejším mužstvom, celkovo vyslal 23 streleckých pokusov, z toho osem mierilo na bránku súpera. Arsenal vystrelil sedemkrát, tri razy ohrozil gólmana domácich Huga Llorisa.

 

"Je to špeciálny pocit. Fanúšikovia dnes boli neskutoční. Nálada v kabíne je výborná, užívam si to," vyhlásil po zápase 21-ročný Angličan Kane, strelec oboch gólov "Spurs". Kane má talent pri zakončení, výborne číta hru a aj keď je počas stretnutia neviditeľný, vždy je v správnej chvíli na správnom mieste. Mnohí ho porovnávajú s Thomasom Müllerom z Bayernu Mníchov. "Tento zápas si budem pamätať do konca kariéry. Bolo to moje prvé severolondýnske derby a vyhrať ho týmto spôsobom je pre mňa neuveriteľné. Asi ani nezaspím," hovoril Kane, ktorý dal v posledných štrnástich zápasoch za Tottenham jedenásť gólov. 

 

Tréner "Gunners" Arséne Wenger pochopiteľne nemohol byť po prehre v derby spokojný. "Utvorili sme si viac šancí, takže príliš nemôžeme polemizovať o tom, kto si zaslúžil vyhrať. Mrzí ma, že pri inkasovaných góloch sme nenarobili súperovi viac problémov. Ani smerom dopredu sme neboli dostatočne aktívni," povedal 65-ročný francúzsky kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona