Bitka o sever Londýna dôležitou aj pre boj o titul

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 12:48 • 2 min
Bitka o sever Londýna dôležitou aj pre boj o titul

LONDÝN - Severolondýnske derby Tottenham Hotspur - Arsenal Londýn v rámci 29. kola anglickej futbalovej Premier League bude mať v sobotu popoludní (od 13.45 h SEČ) netradičný náboj, výsledok môže - neobvykle - veľa naznačiť aj v súvislosti s bojom o celkový triumf v tamojšej ligovej súťaži.

slovakia

left justify in out

Okrem iného aj slabšia sezóna v podaní manchesterských klubov United a City, FC Liverpool a FC Chelsea katapultovala "kohútov" aj "kanonierov" na najvyššie priečky tabuľky a obe mužstvá sa usilujú stíhať vedúci Leicester City. Senzačný líder má desať kôl pred koncom 57 bodov, Tottenham je druhý s 54 bodmi a na tretej priečke figuruje Arsenal (51 b.).


Plán londýnskeho Arsenalu získať pre klub prvý domáci titul po dvanástich rokoch dostal v stredu ďalšie trhliny. "Kanonieri" prišli okrem očakávaných troch bodov po domácej prehre 1:2 so Swansea aj o duo patriace do základnej zostavy trénera Arséna Wengera - brankára Petra Čecha a stopéra Laurenta Koscielného. Obaja sú mimo hry pre dôležitý sobotňajší duel, český reprezentant bude chýbať približne tri až štyri týždne pre zranenie lýtka. Wenger už avizoval, že dôveru po prvý raz v tejto sezóne Premier League dostane kolumbijský brankár David Ospina. "Absencia Petra Čecha je veľkou stratou, áno. Úplne však verím Davidovi, nemám žiadne obavy," povedal Wenger pre oficiálny klubový web a reagoval aj na otázku, či bude pre Arsenal horšie, ak majstrovský titul získa práve Tottenham: "Nikdy nepochopím takéto uvažovanie. Ak chcete uspieť, robíte to pre seba, pre pocit, že ste zo seba vydali maximum. Nevyberáte si, kto iný by mohol vyhrať."


V zostave "The Gunners" z rôznych dôvodov chýbajú aj Santi Cazorla, Jack Wilshere, Mikel Arteta, Tomáš Rosický a Alex Oxlade-Chamberlain. Zaváhanie so Swansea bolo pre Arsenal treťou prehrou v súťažnom dueli za sebou, takúto negatívnu sériu nemali od roku 2010.


V stredu zakopol aj Tottenham. Zverenci Mauricia Pochettina sa v prípade triumfu na trávniku mestského rivala West Hamu United mohli dostať o skóre pred Leicester, "kohúti" však napokon podľahli "kladivárom" 0:1. Tottenham sa bude musieť v sobotu zaobísť bez dvojice Belgičanov Jana Vertonghena a Moussu Dembélého a Kamerunčana Clintona N'Jieho. "Prehra s West Hamom nás nemôže zraziť na kolená. V sobotu na nás čaká veľký zápas. Verím, že sa vrátime na správnu vlnu a získame tri body. Potom by bolo všetko zabudnuté. Každý je sklamaný, samozrejme, no dôležité je dostať sa z toho a podať dobrý výkon proti Arsenalu," vyhlásil v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku svojho zamestnávateľa stredopoliar Spurs Ryan Mason.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies