VIDEO Bitka o Rím nemala víťaza, vyrovnal 'gladiátor' Totti

NETKY.SK • 12 Január 2015, 12:57 • 2 min
VIDEO Bitka o Rím nemala víťaza, vyrovnal 'gladiátor' Totti

RÍM - V nedeľu bol štadión Stadio Olimpico svedkom prvého tohtosezónneho a celkovo 175.

slovakia

left justify in out

"Derby della Capitale", teda stretnutia medzi futbalovými klubmi AS Rím a Lazio Rím. V 18. kole najvyššej talianskej súťaže bol domácim prvý menovaný tím. Vedenia sa však v 25. min ujalo Lazio po góle Stefana Mauriho, o štyri minúty neskôr zdvojnásobil náskok hostí Felipe Anderson. Po zmene strán však začal úradovať kapitán "vlkov" Francesco Totti. Tridsaťosemročný "gladiátor" skóroval v 48. aj 64. min a stanovil konečný výsledok duelu považovaného za najvyhrotenejšie mestské derby na Apeninskom polostrove. Vyrovnávajúci gól oslávil "selfie" fotografiou priamo na trávniku.

 

img

 

Nikto nemá na konte viac štartov v súbojoch AS s Laziom ako práve Totti (40), ktorý dvoma nedeľňajšími gólmi vyrovnal najlepšieho strelca rímskych derby Dina de Costu na hodnote 11 presných zásahov. 

 

"Keď remizujete 2:2, je lepšie doťahovať než prísť o náskok. V druhom polčase sme predviedli vynikajúci výkon. Nikdy nie je jednoduché, keď prehrávate. V druhom dejstve nás situácia prinútila, aby sa Francesco pohyboval v blízkosti pokutového územia súpera," povedal po zápase pre stránku "giallorossi" ich tréner Rudi García. V aktuálnom ročníku Serie A sa darí obom klubom. Zverenci Rudiho Garcíu sú so ziskom 40 bodov na druhej priečke, Lazio pod vedením kouča Stefana Pioliho je tretie s deväťbodovým odstupom. 

 

Okrem súboja druhého s tretím bolo v rámci nedeľňajšieho programu najvyššej talianskej súťaže na programe ďalšie atraktívne stretnutie. Štvrtý SSC Neapol večer privítal úradujúceho majstra a lídra Juventus Turín. "Stará dáma" zvíťazila 3:1 a revanšovala sa Marekovi Hamšíkovi a jeho spoluhráčom za prehru vo finále Talianskeho superpohára z 22. decembra 2014. Juventus okrem toho prelomil nepriaznivú štatistiku, naposledy na štadióne San Paolo triumfoval v roku 2000. 

 

"V niektorých pasážach prvého polčasu sme hrali naozaj dobre. Ligové tituly sa vyhrávajú v náročných zápasoch. Fakt, že Juventus ovládol ostatné tri ročníky Serie A, neznamená, že v tejto sezóne to bude jednoduché," zneli slová kouča "bianconeri" Massimiliana Allegriho na webe juventus.com. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona