Bitcoin vzrástol o 6% a jeho cena sa vyšplhala na 7 350 USD. Trh s kryptomenami zaznamenal nárast o 10 miliárd USD

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 08:41 • 2 min
Bitcoin vzrástol o 6% a jeho cena sa vyšplhala na 7 350 USD. Trh s kryptomenami zaznamenal nárast o 10 miliárd USD

Po zaznamenaní rastu z 6 500 USD na 7 000 USD sa 2. apríla cena Bitcoinu opäť zvýšila. Zaznamenal nárast o 6% a celý trh s kryptomenami vzrástol o 10 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo niekoľko menších kryptomien ako Steem a VeChain prekonali Bitcoin s nárastom o 50% a 25% svojej hodnoty, tak ostatné hlavné kryptomeny ako Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS a Bitcoin Cash sledovali trend rastu Bitcoinu.

 

Cesta Bitcoinu

 

Od 30. marca okolo štyroch dní Bitcoin nedokázal prekročiť hranicu 7 350 USD kvôli nízkym objemom obchodov a nedostatočnému dopytu na väčšine hlavných búrz. V priebehu posledných 12 hodín objemy obchodov vzrástli na burzách Bitfinex, Binance a pár ďalších obchodných platforiem.

 

Dňa 25. marca dosiahol Bitcoin úroveň 9 000 USD s relatívne veľkými objemami obchodov. Avšak od tej doby Bitcoin neustále klesá. Zaznamenal niekoľko cenových úrovní, ale nedokázal si udržať dynamiku a klesol až na 6 400 USD.

 

V najbližších dňoch môže Bitcoin udržať svoj objem a prekonať cenu vo výške 7 500 USD. Podľa odborníkov je pravdepodobné, že by sa mohol vrátiť na úroveň 8 000 USD. Dosiahnutie tejto úrovne by mohlo znamenať ďalší postupný nárast jeho ceny.

 

V súčasnosti je index relatívnej sily (bit rate) 37.2, ktorý je na neutrálnej úrovni. Pretým bol RSI na 30, čo predstavovalo vhodné podmienky na nákup.

 

V nasledujúcich dňoch by teda mohlo dôjsť k dôležitému krátkodobému rastu pre Bitcoin, pretože za posledných 48 hodín vzrástol o viac ako 700 USD.

 

Jon Matonis, známy investor, spoluzakladateľ Bitcoin Foundation a výkonný pracovník spoločnosti VISA uviedol, že v polovici obdobia by vstup finančných inštitúcií ako Goldman Sachs mohlo viesť k nárastu dopytu po Bitcoine. Ak sa dominantná kryptomena zotaví z aktuálneho úpadku, tak sa v priebehu roka môžeme pripraviť na enormný nárast jeho ceny.

 

ICO

 

Nathaniel Poppers z New York Times uviedol, že zakladatelia ICO s názvom Centra boli zatknutí za distribúciu cenných papierov bez povolenia od Komisie pre cenné papiere (SEC). Ak bude SEC pokračovať v zásahu do ICO, mohlo by to viesť k poklesu aktivity v rámci globálneho trhu s ICO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies