Bitcoin sa nakoniec rozdelil! Čo teraz? - 2.časť

NETKY.SK • 3 August 2017, 20:00 • 2 min
Bitcoin sa nakoniec rozdelil! Čo teraz? - 2.časť

NEW YORK - Vlastníci rozdeleného Bitcoinu sa zaznamenajú v reťazcoch blokov oboch mien. Niektoré burzy oznámili, že novú menu podporia a na účty zákazníkov pripíšu Bitcoin Cash. Sú však aj burzy, ktoré to robiť nebudú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hodnota Bitcoin Cash a jeho miesto vo svete kryptomien bude závisieť od toho, koľko investorov a používateľov k nemu prejde od tradičných Bitcoinov. Počiatočná hodnota novej meny bola približne 300 dolárov, čo je asi desatina hodnoty Bitcoinu. Keďže rozdelenie Bitcoinu so sebou prinieslo veľa neistoty a zmätku tak tomu zodpovedali aj turbulentné výkyvy ceny nového Bitcoin Cash. Jeho hodnota stihla klesnúť na približne 220 dolárov a následne vystrelila na 420 USD. Včera však už jeho hodnota dosiahla 727,54 USD a o šesť hodín to bolo opäť iba 310,69 dolárov. Aktuálna hodnota dnes o 14.00 je približne 438 USD.

 

img

 

Podpora búrz umožní rozšírenie Bitcoin Cash medzi potenciálnymi používateľmi. Rozhodujúcim momentom bude, či nová mena dokáže motivovať ťažiarov k tomu, aby poskytli svoj výpočtový výkon na udržiavanie reťazca blokov tejto novej meny, aby bola spoľahlivejšia a stabilnejšia. Ťažiari za svoju prácu dostávajú za odmenu nové Bitcony Cash a keď sa mena uchytí, môže to byť pre nich výhodná investícia hneď na začiatku jeho vzniku.

Určite si mnohí z vás položili otázku, či bude nový Bitcoin Cash úspešný a keď áno, či to nebude na úkor pôvodných Bitcoinov? No, odpoveď nie je taká jednoznačná, záleží od toho, koho sa spýtate.

 

img

 

Zástancovia pôvodnej štruktúry tvrdia, že prudký nárast kapacity by mohol až príliš zvýšiť požiadavky na počítačový hardvér, ktorý by bol potrebný na vytváranie blokov. Tým by sa mohli otvoriť dvere k centralizovanej kontrole niekoľkých dominantných hráčov na trhu.

 

Séchet tvrdí, že bojuje za dušu Bitcoinu a nový Bitcoin Cash prinúti komunitu kryptomien k tomu, aby brali škálovateľnosť vážnejšie, aj keby tento projekt zlyhal. "Buď sa Bitcoin nezmení a Bitcoin Cash ju časom predstihne, alebo sa pod tlakom novej meny zmení," hovorí Séchet. "Pre používateľov Bitcoinov sú oba scenáre víťazstvom."

 

Mnohí sa snažia založiť svoj biznis na Bitcoinoch, avšak sú frustrovaní neustálymi spormi v tejto komunite. Treba si však uvedomiť, že nikto nikdy nepovedal, že vyvíjanie nového finančného systému bude jednoduché...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies