Bitcoin prelomil hranicu 6000 dolárov!

NETKY.SK • 21 Október 2017, 16:00 • 2 min
Bitcoin prelomil hranicu 6000 dolárov!

HONGKONG – Bitcoin je nezastaviteľný a opäť to dokázal prekonaním svojho historického maxima, keď včera krátko pred 22.00 hodinou prekonal magickú hranicu 6.000 dolárov. Prvou burzou, na ktorej sa Bitcoin obchodoval nad touto hranicou, bola Bitfinex a postupne sa k nej pridali všetky ostatné veľké burzy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V čase písania tohto článku (21.10.2017 14:07) má jeden Bitcoin hodnotu 6.149,21 USD, čo je nové historické maximum tejto kryptomeny. Rekordy láme aj jeho trhová kapitalizácia, ktorá prekročila hranicu 100 miliárd dolárov a aktuálne činí 102,3 miliardy USD. V Bitcoine je momentálne viac peňazí, ako bolo v júli na celom trhu s kryptomenami!

 

img

 

Bitcoin pod ťažkou paľbou

Najnovší nárast hodnoty prichádza po týždni konsolidácie ceny nad úrovňou 5.000 dolárov a to aj napriek kontroverzným negatívnym vyhláseniam Jamieho Dimona z JP Morgan Chase, ruského ministra ekonomického rozvoja alebo prezidenta brazílskej centrálnej banky. Toto sú len vyhlásenia, avšak niektoré štáty pristúpili aj k reálnym regulačným krokom, keď Čína na svojom území zakázala obchodovanie búrz s Bitcoinom a rovnako aj ICO metódu získavania finančných prostriedkov, Južná Kórea zakázala ICO a Spojené štáty zvýšili kontrolu nad ICO.

 

img

 

Bitcoin je nezastaviteľný

 

Keď Čína prišla s rozsiahlymi zákazmi a reguláciami, cena Bitcoinu citlivo zareagovala a prudko klesla až pod úroveň 3.000 dolárov. Stalo sa tak 15.septembra, keďže investorov vystrašili čínske opatrenia a na trhu nastal slušný zmätok. Po niekoľkých dňoch sa však situácia zmenila, keďže dopyt po Bitcoinoch neutíchol a väčšina obchodov sa presunula na burzy do Japonska a Južnej Kórei. Bitcoin sa rýchlo začal zotavovať a už za tri dni, 18.septembra, bola jeho cena opäť nad úrovňou 4.000 dolárov. Tieto okolnosti posilnili celosvetovú dôveru voči Bitcoinu a ten začal prudko rásť. Dňa 12.októbra prekročil hranicu 5.000 USD a 20.októbra už aj hranicu 6.000 dolárov, čím táto kryptomena dala jasne najavo, že ju nemôže zastaviť žiadny politik, bankár alebo vláda, nech už to je akýkoľvek štát.

 

img

 

Hard fork SegWit2x

Pravdepodobne najprekvapujúcejším aspektom rastu Bitcoinu je blížiaci sa hard fork SegWit2x. Hoci 85% ťažiarov má stále v úmysle prejsť týmto hard forkom, avšak vyhlásenia búrz Bitfinex a Coinbase môžu presvedčiť investorov, že v skutočnosti k hard forku nedôjde.

Nech už SegWit2x dopadne akokoľvek, jeho výsledkom bude víťaz, ktorý trh bude rešpektovať a to pomôže ďalšiemu rastu Bitcoinu. Keby v novembri prišlo aj k vyriešeniu problému so škálovaním Bitcoinu, tak by pravdepodobne aj trh reagoval viac než priaznivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies