Bitcoin klesá a s ním aj celý trh s kryptomenami

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 09:00 • 2 min
Bitcoin klesá a s ním aj celý trh s kryptomenami

Cena Bitcoinu klesla o viac ako 9% za posledných 24 hodín. Z hodnoty 9 100 USD sa jeho cena prepadla na úroveň 8 030 USD. Celková trhová kapitalizácia, ktorá minulý týždeň vzrástla a bola na úrovni okolo 400 miliárd USD, sa znížila na 336 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prepad všetkých kryptomien

 

Všetky hlavné kryptomeny vrátane Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Cardano a Litecoin stratili svoju hodnotu podobne, ako Bitcoin. Ethereum zaznamenal dennú stratu svojej hodnoty vo výške 10%, zatiaľ čo Ripple a Bitcoin Cash klesli o niečo viac ako 9%.

 

Niektorí analytici pripisujú pokles ceny kryptomien stretnutiu ohľadom ICO, na ktorom sa zúčastnili predstavitelia USA a vládni predstavitelia. Na stretnutí boli prítomní predstavitelia ako Carolyn Maloney, ktorá je zástupkyňou pre 12 kongresovú oblasť New Yorku. Na stretnutí sa hovorilo o trhu s kryptomenami a bol označený za bublinu.

 

Negatívne ohlasy predstaviteľov USA nasledovali po správe vydanej investičnou spoločnosťou Allianz, ktorá tvrdila, že Bitcoin nemá žiadnu vnútornú hodnotu a preto by mala jeho cena klesnúť.

 

„Podľa nášho názoru má nulovú hodnotu. Bitcoin nepredstavuje nič – na rozdiel od štátnych dlhopisov a akcíí alebo papierových peňazí, Bitcoin nevytvára žiadny tok príjmov,“ povedal Stefan Hofrichter, strategický riaditeľ spoločnosti.

 

Nedostatok vlastných argumentov, ktoré často prinášajú odborníci v oblasti tradičného finančného priemyslu, boli v mnohých prípadoch vyvrátené špecialistami v tejto technologickej oblasti.

 

Pokles ceny kryptomien mohli spôsobiť správy o Mt. Gox správcovi, stretnutie ohľadom ICO a negatívne mediálne správy.

 

V súčasnosti médiá nereprezentujú inovatívny vývoj, ktorý sa realizuje v odvetví kryptomien a najmä rastúce prijatie digitálnych mien v regiónoch ako Japonsko a Južná Kórea. Minulý týždeň CCN vo veľkej miere informovala o najväčšom internetovom konglomeráte Kakao v Južnej Kórei, ktorý prevádzkuje KakaoTalk, KakaoPay, KakaoTaxi, KakaoStory a Dunamoo (UpBit), pričom sa zameriava na vývoj technológií v oblasti kryptomien.

 

Objavili sa správy, že Kakao sa snaží o integráciu kryptomien. Pozvali 12 000 obchodníkov, ktorým predstavili svoje triedy aktív. Pozvali tvorcu Cardana a spoluzakladateľa Etherea Charlesa Hoskinsona do sídla v Soule.

 

Napriek rastúcej adaptácii kryptomien a inovatívnemu vývoju, ich ceny neustále klesajú. Za následok to má nedostatok dynamiky cien veľkých kryptomien ako Bitcoin, Ethereum a ďalšie.

 

Zotavenie

 

Včera sa cena Bitcoinu prepadla nebezpečne blízko ku hranici 7 000 USD a vzhľadom na to, že klesla pod 8 030 USD je možné, že Bitcoin v krátkodobom horizonte klesne aj na hodnotu 7 000 USD. Znamenalo by to prudký týždenný prepad z úrovne 11 400 USD.

 

Väčšina analytikov jednomyseľne súhlasí s tým, že Bitcoin sa pravdepodobne zotaví v polovici roka 2018. Je však nepravdepodobné, že ceny väčšiny kryptomien sa v krátkom čase zvýši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona