Bitcoin je šiesta najväčšia mena sveta v obehu

NETKY.SK • 4 December 2017, 11:00 • 2 min
Bitcoin je šiesta najväčšia mena sveta v obehu

LONDÝN – Bitcoin je v súčasnosti šiestou najrozšírenejšou menou na svete. Podľa Banky pre medzinárodné platby predstihol meny ako britská libra, ruský rubeľ či juhokórejský won.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Táto informácia je založená na aktuálnej hodnote Bitcoinu, ktorá je na úrovni 11.757 dolárov a celková trhová kapitalizácia tak predstavuje 196,5 miliardy USD.

 

img

 

Hodnota jediného Bitcoinu je enormná, keď však dosiahne úroveň 15.000 dolárov, predbehne ďalšiu významnú menu v obehu – indickú rupiu. V pomyselnom rebríčku tak pred Bitcoinom zostanú len štyri meny – japonský jen, čínsky juan, euro a americký dolár, ktorých objem v obehu je rapídne väčší (napr. hodnota amerického dolára v obehu je 1,4 bilióna).

 

img

 

Čo na to Ethereum a spol.?

Medzi veľkých hráčov sa derú aj ďalšie kryptomeny, keď Ethereum patrí 17.miesto, Bitcoin Cash je na 20.mieste a Ripple na 21.mieste. 

Tieto čísla sú samozrejme trochu skreslené, pretože hodnota bankoviek v obehu nie je odrazom celkovej hodnoty meny. Napriek tomu čísla odhaľujú podstatnú silu Bitcoinu z hľadiska menových interakcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona