Bitcoin dosiahol najnižšiu volatilitu za posledné dva roky

NETKY.SK • 27 September 2018, 19:00 • 2 min
Bitcoin dosiahol najnižšiu volatilitu za posledné dva roky

NEW YORK – Cena Bitcoinu (BTC) sa už tri mesiace drží na ustálenej úrovni, čo sa však v blízkej budúcnosti môže zmeniť. Kľúčový ukazovateľ volatility totiž dosiahol najnižšiu úroveň za posledných 21 mesiacov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najväčšia kryptomena na svete podľa trhovej kapitalizácie od konca júna zaznamenala minimálne výkyvy v cenových maximách a minimách, keďže chýba výraznejší finančný záujem investorov.

 

img

 

Výsledkom je, že volatilita Bitcoinu dosiahla najnižšiu úroveň od decembra 2016. Keby sme merali volatilitu podľa štandardných odchýliek na burzách, tak je na najnižšej úrovni od júla 2017.

 

Ako sme už niekoľkokrát uviedli aj v minulosti, predĺžená doba nízkej volatility zvyčajne otvára cestu k silnej zmene ceny. Znamená to, že Bitcoin by mohol čoskoro dosiahnuť prudký nárast, ale aj prepad hodnoty.

 

Aktuálne sa Bitcoin obchoduje za 6.504 USD, čo predstavuje pokles o -0,62% za posledných 24 hodín.

 

 

 

 

Volatilita Bitcoinu by mohla v nasledujúcich dňoch prudko vzrásť. V prípade, že dôjde k poklesu jeho hodnoty, tak by mala jeho cena ustáliť v okolí 5.750 USD. V opačnom prípade by sa cena mohla dostať až k 8.500 dolárom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies