Bitcoin: Dlhé obdobie nízkej volatility je znakom blížiaceho sa rastu ceny

NETKY.SK • 25 August 2018, 12:00 • 2 min
Bitcoin: Dlhé obdobie nízkej volatility je znakom blížiaceho sa rastu ceny

NEW YORK – V piatok 24.augusta zaznamenal Bitcoin najnižšiu dennú volatilitu v tomto roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Denná volatilita predstavuje rozdiel medzi najvyššou a najnižšou cenou počas obchodovania. Volatilita Bitcoinu dosiahla počas piatku len 84 USD, čo je najnižšia úroveň od 9. júla 2017 (v ten deň zaznamenal BTC dennú volatilitu na úrovni 68 USD). Na záver obchodovania sa však volatilita dostala až na 160 USD, inak by včerajší deň znamenal 13-mesačné minimum.

 

img

 

Tento aspekt má pre obchodníkov veľký význam, pretože takýto pokles volatility je často znakom blížiaceho sa veľkého pohybu cien. Napríklad 8.júla bola denná volatilita Bitcoinu na úrovni 97,21 USD a už o dva dni vyskočila na 389 USD. Podobne to bolo aj 7.júna, keď denná volatilita bola 107 USD a o tri dni vyskočila až na 850 USD.

 

Tieto dáta sa opierajú aj o technickú teóriu, že čím je obdobie konsolidácie dlhšie (obdobie nízkej volatility), tým väčšiu zmenu môžeme očakávať.

 

img

 

Podľa tejto teórie by v nasledujúcich dňoch mohol prísť výrazný rast ceny Bitcoinu, keďže technická analýza je skôr v prospech býkov (bulls) a na burze Bitfinex je rekordný počet short ojednávok BTC/USD. Tento rast by však nemal mať dlhodobejší charakter.

 

V prípade poklesu ceny BTC pod úroveň 6.230 USD (minimum z 20.augusta), by sa však predpovedaný býčí trend anuloval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies