Bitcoin atakuje hranicu 4.500 USD

NETKY.SK • 18 August 2017, 16:28 • 2 min
Bitcoin atakuje hranicu 4.500 USD

TOKIO – Cena Bitcoinu sa dosiahla nové historické maximum a blíži sa k hranici 4.500 USD/BTC. Rast zaznamenala aj väčšina hlavných alternatívnych kryptomien, aj keď NEM a NEO prechádzajú momentálne menšou korekciou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ak bude tento trend pokračovať, tak trhová kapitalizácia digitálnych mien dosiahne za pár dní úroveň 150 miliárd dolárov. Treba podotknúť, že takýto astronomický a rýchly rast ešte trh kryptomien nikdy nezažil.


Bitcoin sa blíži k hranici 4.500$

V minulosti bolo vzrušujúce sledovať rast ceny Bitcoinu, keďže táto digitálna mena prešla vzostupmi aj pádmi. V súčasnosti je takmer na dennom poriadku jeho rast a odborníci na kryptomeny sa predbiehajú v prognózach na najbližšie mesiace, keďže sa musia neustále meniť. V čase písania tohto článku bola cena jedného Bitcoinu 4.438,79 dolárov a pomaly sa blíži k ďalšej historickej méte.

 

img

 

Rast hodnoty Bitcoinu nabral rýchle tempo od začiatku augusta, kedy došlo k oddeleniu novšej verzie Bitcoin Cash. Vyzerá to, že cena Bitcoinu pôjde nahor aj naďalej, pričom niektorí odborníci predpovedajú, že pred koncom roka dosiahne hranicu 15.000 USD. Momentálne je to veľmi odvážna predpoveď, avšak pri súčasnej dynamike trhu je to možné, aj keď tá sa môže rýchlo a nečakane zmeniť. Už v minulosti sme boli svedkami podobných scenárov, keď po veľkom raste prišla v nasledujúcich dňoch veľká korekcia. Teraz to však vyzerá na ďalší rast, keďže čoraz viac veľkých hráčov investuje do kryptomien.

Bitcoin už druhý deň v rade zaznamenal 24-hodinový obchodný objem viac ako dve miliardy dolárov. Väčšina z tohto objemu pochádza z búrz Bithumb a Bitfinex a takmer v rovnakých číslach. Veľké objemy Bitcoinov sa obchodovali aj na burzách Bittrex, OKCoin, BTCC, Huobi, GDAX a BitFlyer.

Kým každý pozorne sleduje cenu Bitcoinu, netreba zabúdať ani na ostatné kryptomeny. Ďalšie meny z TOP10 zaznamenali v uplynulých hodinách mierny rast. Ethereum vzrástol o 3,7% a dokonca aj Ripple zaznamenal zisk 2,3%. IOTA si naďalej drží pozíciu vďaka 15,03-percentnému nárastu a cena dosiahla 1,08 USD/MIOTA. Vzhľadom na skutočnosť, že v obehu sú takmer tri miliardy tokenov, dosiahnutie tejto ceny je významný krok. Litecoin sa dostal späť na 6. miesto vďaka nárastu o 3,92% a oplatí sa sledovať aj Dash, ktorý posilnil až o 13,2%.

 

img

 

Bohužiaľ, existujú aj meny, ktorým rast Bitcoinu neprospieva. Digitálne meny NEM a NEO zaznamenávajú pomerne veľké straty, čo je celkom prekvapujúce vzhľadom na ich nedávne trendy. Na druhej strane obe meny zaznamenali v uplynulých dňoch masívny nárast, takže skôr alebo neskôr musela prísť nejaká korekcia. Ak by podobný trend teraz zasiahol Bitcoin, tak by sa veci veľmi rýchlo mohli zvrtnúť na poriadny masaker. Jeho cena by veľmi rýchlo klesla na hodnotu 3.500 USD alebo dokonca ešte nižšiu.

V súčasnosti si každý zainteresovaný v mysli kladie otázku, čo sa v blízkej budúcnosti stane s cenou Bitcoinu. Hranica 4.500 dolárov za Bitcoin je na dosah, aj keď to môže trvať ešte zopár dní. Celkove sa na trhu kryptomien odohrávajú zaujímavé veci a je ťažké predpovedať, čo prinesie niekoľko najbližších dní. Je evidentné, že obrovské objemy v obchodovaní Bitcoinu vytlačia jeho cenu ešte viac nahor a to v blízkej budúcnosti. Je zaujímavé sledovať graf vývoja cien tohto fenoménu, avšak konečný výsledok môže prekvapiť každého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies