Biskupka pri nehode usmrtila cyklistu a ušla, potom sa však vrátila

NETKY.SK • 29 December 2014, 18:07 • 2 min
Biskupka pri nehode usmrtila cyklistu a ušla, potom sa však vrátila

BALTIMORE - Episkopálna cirkev amerického štátu Maryland dnes oznámila, že vodičom, ktorý pri víkendovej zrážke v meste Baltimore usmrtil cyklistu a z miesta nehody ušiel, bola prvá biskupka v dejinách tejto cirkvi Heather Cooková. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa baltimorskej diecézy Sharon Tillmanová dnes potvrdila, že pomocná biskupka Cooková viedla vozidlo, ktoré sa v sobotu 27. decembra popoludní zrazilo s bicyklom 41-ročného Toma Palerma.
     

Na mieste, kde Palermo zomrel, vznikol už provizórny pomník. Súčasťou cesty je aj jazdný pruh pre cyklistov.
     

Biskup diecézy Eugene Sutton duchovným v nedeľňajšom e-maile napísal, že Cooková najprv z miesta nehody odišla, ale približne po 20 minútach sa vrátila, aby "prevzala zodpovednosť za svoj čin".
     

Biskup dodal, že Cooková, ktorá zastáva druhý najdôležitejší post diecézy, je teraz na administratívnej dovolenke. Nie je známe, či biskupka čelí obvineniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies