Biskupi musia spolupracovať s komisiou proti zneužívaniu

NETKY.SK • 5 Február 2015, 13:39 • 2 min
Biskupi musia spolupracovať s komisiou proti zneužívaniu

VATIKÁN - Pápež František vo štvrtok nariadil rímskokatolíckym biskupom na celom svete, aby plne spolupracovali s komisiou, ktorú zriadil na ochranu detí pred sexuálnym násilím zo strany duchovných.

slovakia

left justify in out

Podľa neho má táto problematika najvyššiu prioritu, dokonca aj keď odhalí ďalšie škandály. Pápež poslal list biskupom a šéfom náboženských inštitúcií deň predtým, ako má komisia, ktorú založil, prvýkrát zasadnúť. "Je potrebné spraviť všetko pre to, aby sa cirkev zbavila sexuálneho zneužívania mladistvých a otvorila cestu zmiereniu," napísal pápež.

 

Členovia komisie uviedli, že sami požiadali pápeža o napísanie listu, aby zabránili akékoľvek odporu zo strany duchovných k ich práci. Rímskokatolíckou cirkvou, ktorá má 1,2 miliardy príslušníkov, otriasajú v uplynulých rokoch početné škandály okolo sexuálneho zneužívania detí. Od svojho zvolenia v marci 2013 František viackrát avizoval, že voči páchateľom bude mať nulovú toleranciu, obete ho však žiadajú, aby spravil viac a vyvodil z ich činov dôsledky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies