Biskupi ECAV v pastierskom liste poukazujú na hymnu anjelov

NETKY.SK • 25 December 2017, 10:26 • 2 min
Biskupi ECAV v pastierskom liste poukazujú na hymnu anjelov

BRATISLAVA – Evanjelici augsburského vyznania slávia v pondelok prvú slávnosť vianočnú. Pri tejto príležitosti napísali biskupi veriacim pastiersky list, ktorý poukazuje na hymnu anjelov - Sláva na výsostiach Bohu a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle, ktorú spievajú veriaci na Božiu slávu.

slovakia

left justify in out

Generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) Miloš Klátik spolu s biskupmi Milanom Krivdom a Slavomírom Sabolom v pastierskom liste poukazujú na to, že hymna anjelov sa spieva už takmer všade vo svete, kde zaznela zvesť o Ježišovi Kristovi, ktorý prišiel na zem, aby hľadal, spasil a všetkých nás zachránil. "Môžeme sa zamyslieť nad tým, čo všetko sa za ten čas zmenilo, ako veľmi sa zmenil obraz našej zeme, aké úspechy dosiahol človek na základe schopností, ktoré mu Pán Boh dal," uviedli biskupi. Podľa nich ide aj o veľké stroskotania, a to bagatelizovanie hriechu a Božej spravodlivosti, ignorovanie, nevšímavosť a málo vďaky za lásku a milosť Spasiteľa.

 

Klátik vyzdvihol, že človek zostal hriešnikom a každé Vianoce potrebuje Spasiteľa. "Aj slávospev anjelov zostal ten istý, pretože je a bude vždy aktuálny: Sláva na výsostiach Bohu a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle. Táto sláva nepatrí človeku, ale jedine tomu, ktorý je večný, nepremenný, všemohúci, spravodlivý a plný lásky, teda Trojjedinému Pánu Bohu," uvádzajú biskupi. Zároveň vyzvali, aby sa ľudia zamysleli, komu slúži život na slávu a komu alebo čomu ho zasvätili.

 

"Vianočné evanjelium Narodil sa vám dnes Spasiteľ nás znovu vyzýva, aby sme radostne oslavovali Pána Boha. Aby naše srdcia boli v ňom plné radosti a nádeje zo spasenia, z Božej milosti, ktorú nám Pán Ježiš Kristus prináša," uviedli biskupi. Dodali, že práve Ježiš Kristus prináša pokoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies